Kungsbacka FN-förening

Välkommen till Kungsbacka FN-förening!sfn_logopayoff_pos_right

Kungsbacka FN-förening är en del av den svenska FN-rörelsen och knuten till Svenska FN-förbundet. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. All verksamhet bygger på lokala och nära krafter, vi tänker globalt men handlar nära och lokalt. I vår rörelse levandegörs visioner. Idéer formas om hur internationellt samarbete kan främjas. Det är berikande på många sätt.

Här får du möjlighet att möta nya människor, lära dig mer om FN och internationella frågor, arbeta med insamlingsprojekt, påverka och framför allt bidra till det viktiga arbetet för en bättre värld.

Vi behöver FN! FN behöver dig! Välkommen som medlem i vår förening!

Gilla oss på Facebook!

Föreningen får nya medlemmar men vi vill bli många fler! Kanske är det situationen i världen som gör att man vill engagera sig och lära mer om FN:s arbete i världen. Du behövs både som stödmedlem och som aktiv medlem.

Vill du deltaga i arbetet i föreningen eller ingå i vår styrelse så hör av dig. Det är roligare om man är fler som jobbar tillsammans för att förändra världen! Tillsammans kan vi göra skillnad!

Aktuellt i Kungsbacka förening

2024

Klimatsamtal – en studiecirkel om en rättvis klimatomställning start april

I denna studiecirkel får du veta mer om bakgrunden till klimatkrisen och hur vi kan lösa den – tillsammans.
Vi kommer att visa:

  • att det är bråttom att agera – och att vi måste göra det tillsammans

  • att klimatomställningen är fullt möjlig

  • att omställningen kommer att leda till stora förändringar på arbetsmarknaden – där nya jobb skapas och andra jobb försvinner

  • att det är otroligt viktigt att omställningen sker på ett sätt som är rättvist

Förningens medlemmar har vid tidigare arrangemang haft möjlighet att anmäla sitt intresse för att delta. Kontakta oss om du är intresserad av att delta vid detta eller ett senare tillfälle.


 

Framtidens skogsbruk 25 april kl 18.00 – 19.30, Kulturhuset Fyren

Att skydda, återställa och främja ett hållbart nyttjande av landbaserade ekosystem, hållbart bruka skogar, bekämpa ökenspridning, hejda och vrida tillbaka markförstöringen samt hejda förlusten av biologisk mångfald. Så lyder SDG 15, som är ett av FNs globala hållbarhets mål

Samtidigt fortsätter Sverige ett skövlade skogsbruk som utarmar ekosystemet. 200-250.000 hektar kalhuggs i Sverige – varje år. Hur ser då lösningen ut?

Naturen har en fantastisk förmåga att läka. 1992 ställde Lübeck stad om sitt skogsbruk och på bara trettio år virkesvolymen nära fördubblas, och med det skogens kollager ovan mark. Till det kommer att båden lönsamheten och den biologiska mångfalden har ökar.

Välkomna till en kväll om framtidens skogsbruk, med författaren och föreläsaren Mikael Karlsson