Kungsbacka FN-förening

Välkommen till Kungsbacka FN-förening!sfn_logopayoff_pos_right

Kungsbacka FN-förening är en del av den svenska FN-rörelsen och knuten till Svenska FN-förbundet. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. All verksamhet bygger på lokala och nära krafter, vi tänker globalt men handlar nära och lokalt. I vår rörelse levandegörs visioner. Idéer formas om hur internationellt samarbete kan främjas. Det är berikande på många sätt.

Här får du möjlighet att möta nya människor, lära dig mer om FN och internationella frågor, arbeta med insamlingsprojekt, påverka och framför allt bidra till det viktiga arbetet för en bättre värld.

Vi behöver FN! FN behöver dig! Välkommen som medlem i vår förening!

Gilla oss på Facebook!

Föreningen får nya medlemmar men vi vill bli många fler! Kanske är det situationen i världen som gör att man vill engagera sig och lära mer om FN:s arbete i världen. Du behövs både som stödmedlem och som aktiv medlem.

Vill du deltaga i arbetet i föreningen eller ingå i vår styrelse så hör av dig. Det är roligare om man är fler som jobbar tillsammans för att förändra världen! Tillsammans kan vi göra skillnad!

Aktuellt i Kungsbacka förening

Inför och på Världsmiljödagen den 5 juni arrangeras i år i Kungsbacka aktiviteter tillsammans med Naturskyddsföreningen på temat Biologisk mångfald och hållbar utveckling. På grund av rådande omständigheter är firande på Kungsbacka torg inställt, och vi genomför istället:

 1. En digital kampanj med en tävling för att sprida engagemang för omställning till hållbara levnadssätt inom vår enda planets gränser.
  Dela med dig och visa oss andra vad DU vill göra för att rädda den biologiska mångfalden och leva mer hållbart i stort och smått: kreativitet och smarta lösningar eller bara bra tips på saker som vi andra också borde tänka på!
  Fem riktigt bra tips eller råd kommer den 5 juni utmärkas lite extra med var sitt pris.
  Gå in på www.varldsmiljodagenikungsbacka.se eller i Facebook-gruppen ”Världsmiljödagen i Kungsbacka” för att lämna ditt bidrag.
  Vi behöver ditt bidrag senast onsdag den 3 juni, men gärna tidigare så fler kan ta del av era tankar så snart som möjligt.
 2. Utställning på Kulturhuset Fyren den 2-8 juni. Här uppmärksammar vi bland annat nummer 14 av FN:s Globala Målen inom Agenda 2030, då den biologiska mångfalden är grundläggande för fungerande ekosystem, men nu också hotas nu när en sjätte massutrotning av arter pågår.
 3. På Världsmiljödagen den 5 juni, som är en fredag, anordnas också en manifestation i Badhusparken tillsammans med Fridays For Future. Tipspromenad med fina priser tillsammans med klimatmanifestation är öppet hela dagen för att undvika folksamling och möjliggöra att tillbörligt avstånd kan hållas.

Välkomna att deltaga och ta del av dessa aktiviteter som vi hoppas skall engagera människor att tänka till om vad vi alla kan göra för ett miljövänligt, hållbart samhälle!

Titta in på hemsidan: www.varldsmiljodagenikungsbacka.se

Eller följ Världsmiljödagen i Kungsbacka Facebook: www.facebook.com/varldsmiljodagenikungsbacka/

Kontakt

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor!

Ordförande: Sven Svedulf
Telefon: 072 2764005
E-post: svensvedulf@hotmail.com
Föreningens e-post: kungsbacka.fnforening@gmail.com