Välkommen till Haparanda FN-förening!

Nytt UF-företag i Haparanda

Water Saves heter UF –företaget som de tre gymnasieungdomarna, Julia Lindgren , David Pessa och Daniel Lipiäinen startat i Haparanda.

Water Saves heter UF –företaget som de tre gymnasieungdomarna, Julia Lindgren , David Pessa och Daniel Lipiäinen startat i Haparanda.

Företagsiden är att genom marknadsföring och försäljning av symbolmaterial skaffa kapital till Water Saves iden, som går ut på att spara vatten och därmed energi, men också att medverka till tillgång till rent vatten i utvecklingsländerna, som är en mycket stor bristvara i bl.a. Afrika.

Denna brist på rent vatten förosakar bl.a. att spädbarnsdödligheten och bakterierelaterade sjukdomar är onormalt stor i varma länder.

Ungdomarnas företag, som helt bygger på deras eget initiativ har redan startat. Nyttoeffekten av aktiviteterna är ju dubbel. Dels får ungdomarna träna sig i att driva ett företag, med eget ansvar för ekonomi, marknadsföring och redovisning och dels gör dom en bra insats för energibesparing och folkhälsan i U-länderna.

Vi kan konstatera att vi i Haparanda har verkligt fina, initiativkraftiga ungdomar, som både är miljömedvetna och har globala visioner. Vi uppmanar alla att stötta ungdomarna och köpa ett bevis på att dom har startat ett lovvärt företag.

Rådgivare i projektet är Haparanda FN-Förening

Harald Dahlgren

FN-Föreningen