fbpx

Hur kan unga engagera sig i FN-frågor?

Digitalt

Är du intresserad av att engagera dig i Svenska FN-förbundet?

Vill du bidra till vårt arbete för att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och för en hållbar utveckling? Ditt engagemang räknas och gör skillnad. Kom igång genom att delta på vårt webbinarium och lyssna på tre unga röster från FN-rörelsen. Orfeas, Embla och Albin berättar om hur de på olika sätt engagerar sig och ger tips.

Det här är ett unikt tillfälle för dig att träffa andra engagerade från FN-rörelsen och passa på att ställa frågor.

 

Paneldeltagare för kvällen är Albin Oskarsson, Embla Hägelmark och Orfeas Georgakakis.
Moderator är Elias Aspudd som jobbar på FN-förbundet som ungdomssekreterare.

  • Albin Oskarsson är 20 år och studerar till statsvetare på Göteborgs universitet. Albin är ordförande för Göteborgs FN-förening och kommer prata om sitt engagemang, som började i föreningens ungdomssektion. Albin kommer också prata om hur det är att vara ordförande samtidigt som man studerar på universitet.
  • Embla Hägelmark är 18 år och studerar på gymnasiet i Båstad, är FN-förbundets ambassadör för globala målen, samt ordförande för Helsingborgs FN-förening. Embla kommer bland annat berätta om sitt engagemang inom FN-förbundet och sina erfarenheter av att föreläsa om globala målen och FN:s arbete.
  • Orfeas Georgakakis Paulsen är 26 år och har läst kandidatprogrammet i statsvetenskap vid Karlstads universitet. Orfeas kommer bland annat att berätta om sitt eget ideella engagemang, vikten av ett ungdomsperspektiv på Agenda 2030 och sin fältpraktik med Svenska FN-förbundet i Tanzania.

Agenda för kvällen:
17:30  Introduktion
17:35  Panelsamtal
18:05  Frågestund gemensam diskussion
18:25  Avslutning