fbpx

Lydia Watchefo

Praktikant på utvecklingsenheten hösten 2018.

Berätta om dig själv!

Jag heter Lydia-Gennet Watchefo, är 24 år gammal och bor för tillfället i Bromma i Stockholm. Jag kommer ursprungligen från Östersund men har bott i Stockholm i några år nu och trivs väldigt bra här.

Vad lockade dig att söka praktikplatsen?

Jag blev inspirerad av att söka praktikplatsen då en kompis från min parallellklass i gymnasiet var FN-ambassadör på FN-förbundet under 2017 och verkade ha en så rolig och viktig roll. Jag pratade lite med henne och hon uppmuntrade mig att söka praktikplatsen! Det passade bra att söka praktiken den här terminen då jag är i slutfasen av att ta ut en kandidatexamen i engelska och statskunskap från Uppsala universitet. Jag hade inte hört jättemycket om FN-förbundet tidigare, men blev genom min kompis otroligt intresserad och upplyst kring Svenska FN-förbundets arbete.

Vilka är dina arbetsuppgifter?

Mina arbetsuppgifter som praktikant under höstterminen 2018 har varit väldigt varierande. Hittills har det största projekt som jag har varit delaktig i bestått av att arrangera ett frukostseminarium om olika samhällsaktörers arbete för Agenda 2030 på Kungliga Myntkabinettet i Gamla stan. Efter mycket förarbete fick vi ihop ett lyckat seminarium med nästan 80 deltagare, 4 otroligt kompetenta panellister, inklusive LSU:s ungdomsrepresentant till FN Henrietta Flodell, och FN:s ambassadör för de globala målen, Carolina Klüft, som inspirationstalare. Här fick jag kombinera praktiskt arbete som projektsamordnare med mitt stora intresse för Agenda 2030 och FN:s utvecklingsarbete. Jag har också fått delta i att ta fram text till FN-förbundets tidning Värdshorisont, gått på diverse konferenser, seminarier och möten, och genomfört omvärldsbevakning och textanalys av FN-underlag.

Varför tycker du man ska söka praktik på Svenska FN-förbundet?

Jag tycker att du ska söka praktik på Svenska FN-förbundet om du vill förändra världen. Det kanske låter klyschigt, men jag är övertygad om att det är möjligt att göra skillnad i världen om vi vågar tro på det positiva i oss själva och våra medmänniskor – och satsa! Jag själv brinner för hållbar utveckling och har läst en del språk och statsvetenskap på universitetet som jag tror kan hjälpa mig längs vägen att på något sätt kunna förbättra jorden – men det finns såklart olika vägar att gå – beroende på vad du brinner för och hur långt din fantasi räcker.