fbpx

Kajsa Uhrenius

Praktikant på skolverksamheten hösten 2018.

Berätta om dig själv!

Jag heter Kajsa Uhrenius och studerar Internationella samhällsvetarprogrammet med huvudinriktningen Fred och utvecklingsstudier på Linnéuniversitetet i Växjö. Jag har tidigare suttit i styrelsen för en lokal FN-förening, och hoppas kunna fortsätta med internationella frågor även efter min examen.

Vad lockade dig att söka praktikplatsen?

Det var mycket som lockade, men framför allt var det kombinationen av det breda perspektivet och möjligheten att få träffa eleverna. Som praktikant på skolteamet får man jobba inom alla tre huvudområden, det vill säga Fred och säkerhet, Mänskliga rättigheter och Hållbar utveckling. För mig kändes det som ett bra sätt att få ett varierat arbete, och att dessutom få chansen att jobba väldigt praktiskt gjorde att det lockade hit mig. Genom mitt ideella engagemang i min lokala FN-förening visste jag mycket om organisationen, och det kändes som en praktikplats där man verkligen får vara med och göra skillnad.

Vilka är dina arbetsuppgifter?

Jag har väldigt breda arbetsuppgifter, men mitt största fokus är på elevengagemang. Jag har rest runt en hel del och träffat elever, både för att peppa dem i sitt engagemang, men också för att dela med mig av praktiska tips. Jag har också fått jobba mycket med det mer teoretiska, med sakfrågorna och hur vi på bästa sätt når ut med detta till skolorna. En mycket bra kombination av arbetsuppgifter, där ingen är den andra lik, men alla är riktigt givande.

Varför tycker du man ska söka praktik på Svenska FN-förbundet?

Är man intresserad av mänskliga rättigheter, hållbar utveckling eller fred och säkerhet är FN-förbundet helt rätt plats. Här får praktikanterna prova på många olika arbetsuppgifter, och får chansen att vara med och påverka. Svenska FN-förbundet ger verkligen sina praktikanter chansen att växa som personer, och man får många chanser att lära sig hur man kan använda sina teoretiska kunskaper i praktiken.