fbpx

Sofia Karlsson

Praktikant på kommunikations- och insamlingsenheten hösten 2018.

Berätta om dig själv!

Jag är född och uppvuxen i Säffle men pluggade nyligen medie- och kommunikationsvetenskap i Sundvall. Jag tog min kandidatexamen i juni men valde att lägga till en praktiktermin för att få mer arbetserfarenhet och få testa på att jobba inom en ideell organisation.

Vad lockade dig att söka praktikplatsen?

Jag har alltid gillat att arbeta varierat och vill arbeta med kommunikation på en arbetsplats där jag kan vara med och göra skillnad. Jag har tidigare varit på en fullservicebyrå så jag var nyfiken på att testa på hur det är att jobba på en ideell organisation. Under sista året på utbildningen växte intresset för digital kommunikation och det var något jag ville fortsätta fokusera på, främst att få arbeta med webb och hemsidor. Denna praktikplats kunde erbjuda mig allt de och lite till, allt från att arbeta med hemsidor och sociala medier till projektledning

Vilka är dina arbetsuppgifter?

Jag arbetar främst med vår webbplats och våra sociala mediekanaler men jag är även med i planeringen och utförandet av olika projekt och arrangemang. Under en vanlig dag kan jag arbeta med att publicera material på webben, skriva artiklar, redigera bilder, fixa gåvobevis och en hel del annat. Listan kan göras lång vilket är superkul då jag får möjlighet utvecklas inom många områden. Den ena dagen är verkligen inte den andra lik vilket passar mig perfekt. I många av mina arbetsuppgifter får jag även delta på seminarium och event där jag förutom får träffa många intressanta personer men där jag också får dokumentera och fota till våra kanaler men också hjälpa till där det behövs.

Varför tycker du att man ska söka praktik på Svenska FN-förbundet?

Här får du arbeta varierat i ett högt tempo med ett härligt gäng! Du blir delaktig i flera olika projekt och får en inblick i hur det är att arbeta i en folkrörelse. Förutom att det är en bra merit att ha på ditt CV i framtiden får du möjlighet att utvecklas och arbeta i en spännande och lärorik miljö. Har du dessutom ett brinnande intresse för FN och mänskliga rättigheter så är denna praktikplatsen något för dig!