15 februari, 2016 / Nyheter

Kärleksbomb mot hatbrott

Svenska FN-förbundet lanserar uppropet Lovebomb som uppmanar regeringen att agera mot hatbrott. Var och skriv under vårt kärleksbrev till fyra ministrar!

SFN_lovebomb_FBannons_320x320

Brinnande flyktingförläggningar, skolattacker och rasistisk propaganda på nätet – i flyktingströmmens spår följer en ökning av antalet anmälda hatbrott. Över 6 000 sådana brott anmäldes förra året men försvinnande få leder till åtal och fällande dom.

Det vill Svenska FN-förbundet ändra på. Nu lanseras kampanjen Lovebomb som uppmanar ministrarna Stefan Löfven, Margot Wallström, Anders Ygeman och Alice Bah Kuhnke att ta krafttag mot hatbrott.

– Hatbrott är ett hot mot demokratin och det öppna samhället. Lovebomb ger alla möjlighet att engagera sig och stödja kravet på tuffare åtgärder mot hatbrott. Sverige har en bra lagstiftning men den måste tillämpas och rättsväsendet måste få kunskap om hur hatbrott bekämpas, säger Aleksander Gabelic, ordförande i Svenska FN-förbundet.

”Kärlek är starkare än hat” är mottot för uppropet som alla kan stödja genom att skriva under ett brev till de fyra ministrarna. Uppropet pågår till FN:s dag mot rasism den 21 mars då underskrifterna överlämnas till regeringen.

Var med du också! Lovebomb finns på mothatbrott.fn.se och uppropet kan delas i sociala medier med hashtaggen #mothatbrott.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Värme, vinter och viktiga val

28 juni, 2022 / Blogg

Det har varit en vecka full av intryck, kunskap och känslor. För första gången arrangerades ett statspartsmöte för FN:s kärnvapenförbud TPNW (the Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons). Det hölls i Wien där flera av FN:s kärnrelaterade organisationer har sitt säte.

Läs mer

Kristina Bergsten är Årets FN-lärare

22 juni, 2022 / Pressmeddelanden

Kristina Bergsten från Munkagårdsgymnasiet i Tvååker tilldelas Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Läs mer

Wienmöte ger ny kraft i nedrustningsarbetet

17 juni, 2022 / Nyheter

Den 21-23 juni hålls det första statspartsmötet inom FN:s kärnvapenförbud i Wien. Under veckan samlas nedrustningsvänliga folkrörelser och stater till möten och konferenser. Svenska FN-förbundet är på plats och rapporterar. Anmäl dig till vårt webbinarium!

Läs mer

Stockholm +50, kontraster och människan

10 juni, 2022 / Blogg

Så har FN:s högnivåmöte Stockholm+50 gått av stapeln. Tillsammans med representanter för såväl den svenska FN-rörelsen som FN-förbunden från Armenien, Finland, Georgien, Tanzania och Uganda var jag på plats. 

Läs mer

Stockholm +50: Tio uppmaningar för en mer hållbar värld

08 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades med att de två värdnationerna Sverige och Kenya presenterade ett uttalande som går under namnet Stockholmsagendan med tio uppmaningar till omvärlden.

Läs mer

Världsmiljödagen 5 juni

05 juni, 2022 / Nyheter

Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.

Läs mer

Intensiv vecka för miljön

04 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades på fredagen. En intensiv vecka för klimatet och miljön är över – och för den svenska FN och internationella FN-rörelsen stod det egna mötet Peoples’ Perspective i centrum.

Läs mer

Rättighetsfrågor i fokus när FN:s policychef besökte FN-förbundet

03 juni, 2022 / Nyheter

FN:s undergeneralsekreterare för policyfrågor Volker Türk besökte i veckan Svenska FN-förbundet och deltog i ett rundabordssamtal med FN-förbundets nätverk för mänskliga rättigheter. Han talade om FN:s arbete med pandemin, livsmedelskrisen, miljö- och klimatkrisen samt kriget i Ukraina.

Läs mer

Klimatförslag från världens FN-förbund inför Stockholm +50

01 juni, 2022 / Nyheter

Nitton konkreta förslag för en hållbar framtid överlämnades på onsdagen till Sveriges regering inför FN-miljömötet Stockholm +50. Avsändare är FN-förbundens världsfederation WFUNA och initiativtagare är Svenska FN-förbundet.

Läs mer