fbpx
4 augusti, 2015 / Pressmeddelanden

Hej Snippan!

Apoteksgruppen startar kampanjen ”Hej Snippan!” med syfte att uppmärksamma kvinnors hälsa och underliv. Intäkterna går till FN-förbundets projekt Flicka.

’Med start i augusti introducerar Apoteksgruppen i samarbete med Svenska FN-förbundet en kampanj med temat Hej Snippan! på kedjans apotek. Med Hej snippan! – en kampanj för livet och underlivet – vill Apoteksgruppen, till förmån för Svenska FN-förbundets projekt Flicka, synliggöra och stärka kvinnors rättighet till välbefinnande världen över. Projektet Flicka arbetar med särskilt utvalda projekt i Etiopien för att bland annat motverka könsstympning och att flickor gifts bort mot sin vilja.

Apoteksgruppen har tagit fram en fin necessär, perfekt för förvaring av intimprodukter. Necessären kostar 20 kr och hela summan går oavkortat till Svenska FN-förbundets projekt Flicka. Från och med september kommer Apoteksgruppen skänka 10 kr till Flicka vid köp av två av Apoteksgruppens egna produkter från intimhyllan. Där finns bland annat bindor, tamponger och trosskydd men även graviditets- och ägglossningstest. Det kommer också att finnas möjlighet för Apoteksgruppens kunder att skänka 5 kronor i kassan som går oavkortat till projektet.

– Vi på Apoteksgruppen vill med det här initiativet stödja det viktiga arbete som Svenska FN-förbundet gör för unga flickors rättigheter, men också tydliggöra att snippan har en stor betydelse för alla kvinnors välbefinnande. Vårt samarbete med Svenska FN-förbundets projekt Flicka är ett långsiktigt engagemang som på olika sätt kommer att aktiveras under de närmaste åren, säger Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen.

– Med projektet Flicka vill vi belysa och öka kunskapen om flickors utsatta situation i världen och samla in pengar till utvalda FN-projekt som stärker flickors rättigheter och möjligheter. Ju fler som hjälper till i detta arbete desto bättre och jag tycker att Hej Snippan! är ett jättebra initiativ, säger Linda Nordin, generalsekreterare i Svenska FN-förbundet.

Läs om kampanjen Hej Snippan! på Apoteksgruppens hemsida

Läs om FN-förbundets projekt Flicka

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer

Svenska FN-förbundets arbete för en värld fri från krigsförbrytelser 

03 maj, 2024 / Nyheter

Ukraina, Gaza och Darfur är tre aktuella exempel på krigshärdar där det begår krigsförbrytelser. Normer, konventioner och verktyg för att hantera krigsförbrytelser och andra grova folkrättsbrott finns, men de är

Läs mer

FN-förbund diskuterade krigsbrott

29 april, 2024 / Nyheter

På inbjudan av Svenska FN-förbundet samlades nyligen sex nationella FN-förbund för att diskutera samarbete om krigsbrott, rättsskipning och de internationella domstolarna.

Läs mer

Över 100 ungdomar samlas för konferens om mångfald och inkludering

26 april, 2024 / Nyheter

I helgen går Svenska FN-förbundets årliga UNg-konferens av stapeln. Syftet är att engagera, informera och uppmuntra ungdomars globala engagemang och tro på FN som central aktör i arbetet för en

Läs mer

“Jag kämpade mot mina föräldrar för att de inte skulle gifta bort mig” 

25 april, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet bidrar genom projekt Flicka till arbetet för att förebygga barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Projektet har haft stora framsteg och flera orter har övergett de båda skadliga traditionerna. Covid-19 och konflikten i norra Etiopien har dock lett till att situationen återigen har förvärrats.  

Läs mer

Unric – europeiskt nav för FN-information 

19 april, 2024 / Nyheter

FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, Unric, är en del av FN-sekretariatet. Arni Snaevarr är informatör för de nordiska länderna och arbetar med att sprida information om FN på olika språk.

Läs mer

Stort engagemang i Lunds FN-förening 

12 april, 2024 / Nyheter

Det finns ett stort engagemang i Lunds FN-förening som idag har över hundra medlemmar. Emiline Méry är nyvald ordförande i föreningen som jobbar med FN-frågor i fyra utskott.

Läs mer

Fortfarande hinder för hjälp till Gaza

11 april, 2024 / Nyheter

Trots en resolution i säkerhetsrådet nyligen fortsätter Israel att hindra tillträde till Gaza för FN:s humanitära organisationer.

Läs mer