4 augusti, 2015 / Pressmeddelanden

Hej Snippan!

Apoteksgruppen startar kampanjen ”Hej Snippan!” med syfte att uppmärksamma kvinnors hälsa och underliv. Intäkterna går till FN-förbundets projekt Flicka.

’Med start i augusti introducerar Apoteksgruppen i samarbete med Svenska FN-förbundet en kampanj med temat Hej Snippan! på kedjans apotek. Med Hej snippan! – en kampanj för livet och underlivet – vill Apoteksgruppen, till förmån för Svenska FN-förbundets projekt Flicka, synliggöra och stärka kvinnors rättighet till välbefinnande världen över. Projektet Flicka arbetar med särskilt utvalda projekt i Etiopien för att bland annat motverka könsstympning och att flickor gifts bort mot sin vilja.

Apoteksgruppen har tagit fram en fin necessär, perfekt för förvaring av intimprodukter. Necessären kostar 20 kr och hela summan går oavkortat till Svenska FN-förbundets projekt Flicka. Från och med september kommer Apoteksgruppen skänka 10 kr till Flicka vid köp av två av Apoteksgruppens egna produkter från intimhyllan. Där finns bland annat bindor, tamponger och trosskydd men även graviditets- och ägglossningstest. Det kommer också att finnas möjlighet för Apoteksgruppens kunder att skänka 5 kronor i kassan som går oavkortat till projektet.

– Vi på Apoteksgruppen vill med det här initiativet stödja det viktiga arbete som Svenska FN-förbundet gör för unga flickors rättigheter, men också tydliggöra att snippan har en stor betydelse för alla kvinnors välbefinnande. Vårt samarbete med Svenska FN-förbundets projekt Flicka är ett långsiktigt engagemang som på olika sätt kommer att aktiveras under de närmaste åren, säger Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen.

– Med projektet Flicka vill vi belysa och öka kunskapen om flickors utsatta situation i världen och samla in pengar till utvalda FN-projekt som stärker flickors rättigheter och möjligheter. Ju fler som hjälper till i detta arbete desto bättre och jag tycker att Hej Snippan! är ett jättebra initiativ, säger Linda Nordin, generalsekreterare i Svenska FN-förbundet.

Läs om kampanjen Hej Snippan! på Apoteksgruppens hemsida

Läs om FN-förbundets projekt Flicka

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Kristina Bergsten är Årets FN-lärare

22 juni, 2022 / Pressmeddelanden

Kristina Bergsten från Munkagårdsgymnasiet i Tvååker tilldelas Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Läs mer

Wienmöte ger ny kraft i nedrustningsarbetet

17 juni, 2022 / Nyheter

Den 21-23 juni hålls det första statspartsmötet inom FN:s kärnvapenförbud i Wien. Under veckan samlas nedrustningsvänliga folkrörelser och stater till möten och konferenser. Svenska FN-förbundet är på plats och rapporterar. Anmäl dig till vårt webbinarium!

Läs mer

Stockholm +50, kontraster och människan

10 juni, 2022 / Blogg

Så har FN:s högnivåmöte Stockholm+50 gått av stapeln. Tillsammans med representanter för såväl den svenska FN-rörelsen som FN-förbunden från Armenien, Finland, Georgien, Tanzania och Uganda var jag på plats. 

Läs mer

Stockholm +50: Tio uppmaningar för en mer hållbar värld

08 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades med att de två värdnationerna Sverige och Kenya presenterade ett uttalande som går under namnet Stockholmsagendan med tio uppmaningar till omvärlden.

Läs mer

Världsmiljödagen 5 juni

05 juni, 2022 / Nyheter

Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.

Läs mer

Intensiv vecka för miljön

04 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades på fredagen. En intensiv vecka för klimatet och miljön är över – och för den svenska FN och internationella FN-rörelsen stod det egna mötet Peoples’ Perspective i centrum.

Läs mer

Rättighetsfrågor i fokus när FN:s policychef besökte FN-förbundet

03 juni, 2022 / Nyheter

FN:s undergeneralsekreterare för policyfrågor Volker Türk besökte i veckan Svenska FN-förbundet och deltog i ett rundabordssamtal med FN-förbundets nätverk för mänskliga rättigheter. Han talade om FN:s arbete med pandemin, livsmedelskrisen, miljö- och klimatkrisen samt kriget i Ukraina.

Läs mer

Klimatförslag från världens FN-förbund inför Stockholm +50

01 juni, 2022 / Nyheter

Nitton konkreta förslag för en hållbar framtid överlämnades på onsdagen till Sveriges regering inför FN-miljömötet Stockholm +50. Avsändare är FN-förbundens världsfederation WFUNA och initiativtagare är Svenska FN-förbundet.

Läs mer

Klimatförändringar i Östafrika: Allt fler tvingas fly undan extremväder

30 maj, 2022 / Världshorisont

Klimatförändringar tvingar allt fler människor på flykt. Världshorisont har djupdykt i situationen i Östafrika där extremväder gör det allt svårare att odla, hålla boskapsdjur och hitta drickbart vatten.

Läs mer