22 juni, 2015 / Nyheter

Vinn Zlatans tröja

Zlatan Ibrahimovic har signerat en tröja som lottas ut i anslutning till fotbollsturneringen GloBall Cup i Enköping i helgen. Intäkterna går till skolmat till barn i fattiga länder.

Foto: WFP

Zlatan Ibrahimovic gör ytterligare en insats för världens hungriga. Efter den uppmärksammade namnkampanjen för FN:s livsmedelsprogram WFP har han nu signerat en fotbollströja från sitt klubblag Paris Saint Germain som lottas ut i anslutning till ungdomsturneringen GloBall Cup i Enköping den 25-28 juni.

Den som vill vinna Zlatans tröja har en vecka på sig att sms:a ZLATANSTRÖJA till 72 909. Lotteriet startar på måndag den 22 juni och pågår till måndagen den 29 juni kl 24.00. Varje sms motsvarar en lott och kostar 50 kronor. Intäkterna går till Svenska FN-förbundets projekt Skolmat som bidrar till WFP:s arbete med att servera gratis skolmat till barn i fattiga länder.

Vinnaren av Zlatans tröja offentliggörs den 1 juli kl 12.00 på Svenska FN-förbundets hemsida www.fn.se.

GloBall Cup i Enköping spelas i år för tionde gången. Invigningen äger rum i Skolparken den 25 juni kl 19.00. FN-förbundets kontaktperson under turneringen är Carolina Given-Sjölander, handläggare för insamling och medlemsrekrytering, tel 070-760 20 77.

Läs mer på www.fn.se/globallcup.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Värme, vinter och viktiga val

28 juni, 2022 / Blogg

Det har varit en vecka full av intryck, kunskap och känslor. För första gången arrangerades ett statspartsmöte för FN:s kärnvapenförbud TPNW (the Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons). Det hölls i Wien där flera av FN:s kärnrelaterade organisationer har sitt säte.

Läs mer

Kristina Bergsten är Årets FN-lärare

22 juni, 2022 / Pressmeddelanden

Kristina Bergsten från Munkagårdsgymnasiet i Tvååker tilldelas Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Läs mer

Wienmöte ger ny kraft i nedrustningsarbetet

17 juni, 2022 / Nyheter

Den 21-23 juni hålls det första statspartsmötet inom FN:s kärnvapenförbud i Wien. Under veckan samlas nedrustningsvänliga folkrörelser och stater till möten och konferenser. Svenska FN-förbundet är på plats och rapporterar. Anmäl dig till vårt webbinarium!

Läs mer

Stockholm +50, kontraster och människan

10 juni, 2022 / Blogg

Så har FN:s högnivåmöte Stockholm+50 gått av stapeln. Tillsammans med representanter för såväl den svenska FN-rörelsen som FN-förbunden från Armenien, Finland, Georgien, Tanzania och Uganda var jag på plats. 

Läs mer

Stockholm +50: Tio uppmaningar för en mer hållbar värld

08 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades med att de två värdnationerna Sverige och Kenya presenterade ett uttalande som går under namnet Stockholmsagendan med tio uppmaningar till omvärlden.

Läs mer

Världsmiljödagen 5 juni

05 juni, 2022 / Nyheter

Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.

Läs mer

Intensiv vecka för miljön

04 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades på fredagen. En intensiv vecka för klimatet och miljön är över – och för den svenska FN och internationella FN-rörelsen stod det egna mötet Peoples’ Perspective i centrum.

Läs mer

Rättighetsfrågor i fokus när FN:s policychef besökte FN-förbundet

03 juni, 2022 / Nyheter

FN:s undergeneralsekreterare för policyfrågor Volker Türk besökte i veckan Svenska FN-förbundet och deltog i ett rundabordssamtal med FN-förbundets nätverk för mänskliga rättigheter. Han talade om FN:s arbete med pandemin, livsmedelskrisen, miljö- och klimatkrisen samt kriget i Ukraina.

Läs mer

Klimatförslag från världens FN-förbund inför Stockholm +50

01 juni, 2022 / Nyheter

Nitton konkreta förslag för en hållbar framtid överlämnades på onsdagen till Sveriges regering inför FN-miljömötet Stockholm +50. Avsändare är FN-förbundens världsfederation WFUNA och initiativtagare är Svenska FN-förbundet.

Läs mer