13 mars, 2017 / Nyheter

Vikariera som internationell handläggare

FN-förbundets internationella handläggare berättar om ett vikariat som vi utlyser just nu. Välkommen med din ansökan!

Svenska FN-förbundets internationella handläggare Gorka Fagilde provar under en tid en annan tjänst och vi söker nu en vikarie för henne. Här berättar Gorka om tjänsten.

Vad innebär det att vara internationell handläggare på Svenska FN-förbundet?

Det innebär framför allt ett helhetsansvar för våra internationella utvecklingsprogram som inkluderar samarbeten med FN-förbundets systerförbund runt om i världen. För närvarande samarbetar vi med FN-förbunden i Demokratiska republiken Kongo, Tanzania, Zimbabwe, Georgien, Armenien och Liberia.

Vilka erfarenheter och kunskaper bör man ha för att söka vikariatet?

Man bör ha flerårig erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete i programform och god kunskap om svenskt utvecklingssamarbete, i synnerhet genom civilsamhället. Personliga egenskaper vi värdesätter är förmåga att samarbeta över kulturgränser och förmåga att ta initiativ och driva processer framåt, samt flexibilitet och förståelse för svåra sammanhang.

Vad är det roligaste med att vara internationell handläggare på Svenska FN-förbundet?

Det är möjligheten att bidra konkret till samverkan mellan civilsamhället och FN genom relevanta utvecklingsinsatser i samarbete med internationella och engagerade handläggare i våra systerförbund. Tjänsten är också väldigt skiftande från lokal till internationell nivå. Den innebär allt från handläggning av revisionsrapporter till strategiska insatser för att påverka regeringar och aktuella utvecklingsfrågor. Det är spännande och otroligt givande!

Läs annonsen och sök vikariatet!

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Värme, vinter och viktiga val

28 juni, 2022 / Blogg

Det har varit en vecka full av intryck, kunskap och känslor. För första gången arrangerades ett statspartsmöte för FN:s kärnvapenförbud TPNW (the Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons). Det hölls i Wien där flera av FN:s kärnrelaterade organisationer har sitt säte.

Läs mer

Kristina Bergsten är Årets FN-lärare

22 juni, 2022 / Pressmeddelanden

Kristina Bergsten från Munkagårdsgymnasiet i Tvååker tilldelas Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Läs mer

Wienmöte ger ny kraft i nedrustningsarbetet

17 juni, 2022 / Nyheter

Den 21-23 juni hålls det första statspartsmötet inom FN:s kärnvapenförbud i Wien. Under veckan samlas nedrustningsvänliga folkrörelser och stater till möten och konferenser. Svenska FN-förbundet är på plats och rapporterar. Anmäl dig till vårt webbinarium!

Läs mer

Stockholm +50, kontraster och människan

10 juni, 2022 / Blogg

Så har FN:s högnivåmöte Stockholm+50 gått av stapeln. Tillsammans med representanter för såväl den svenska FN-rörelsen som FN-förbunden från Armenien, Finland, Georgien, Tanzania och Uganda var jag på plats. 

Läs mer

Stockholm +50: Tio uppmaningar för en mer hållbar värld

08 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades med att de två värdnationerna Sverige och Kenya presenterade ett uttalande som går under namnet Stockholmsagendan med tio uppmaningar till omvärlden.

Läs mer

Världsmiljödagen 5 juni

05 juni, 2022 / Nyheter

Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.

Läs mer

Intensiv vecka för miljön

04 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades på fredagen. En intensiv vecka för klimatet och miljön är över – och för den svenska FN och internationella FN-rörelsen stod det egna mötet Peoples’ Perspective i centrum.

Läs mer

Rättighetsfrågor i fokus när FN:s policychef besökte FN-förbundet

03 juni, 2022 / Nyheter

FN:s undergeneralsekreterare för policyfrågor Volker Türk besökte i veckan Svenska FN-förbundet och deltog i ett rundabordssamtal med FN-förbundets nätverk för mänskliga rättigheter. Han talade om FN:s arbete med pandemin, livsmedelskrisen, miljö- och klimatkrisen samt kriget i Ukraina.

Läs mer

Klimatförslag från världens FN-förbund inför Stockholm +50

01 juni, 2022 / Nyheter

Nitton konkreta förslag för en hållbar framtid överlämnades på onsdagen till Sveriges regering inför FN-miljömötet Stockholm +50. Avsändare är FN-förbundens världsfederation WFUNA och initiativtagare är Svenska FN-förbundet.

Läs mer