fbpx
13 mars, 2017 / Nyheter

Vikariera som internationell handläggare

FN-förbundets internationella handläggare berättar om ett vikariat som vi utlyser just nu. Välkommen med din ansökan!

Svenska FN-förbundets internationella handläggare Gorka Fagilde provar under en tid en annan tjänst och vi söker nu en vikarie för henne. Här berättar Gorka om tjänsten.

Vad innebär det att vara internationell handläggare på Svenska FN-förbundet?

Det innebär framför allt ett helhetsansvar för våra internationella utvecklingsprogram som inkluderar samarbeten med FN-förbundets systerförbund runt om i världen. För närvarande samarbetar vi med FN-förbunden i Demokratiska republiken Kongo, Tanzania, Zimbabwe, Georgien, Armenien och Liberia.

Vilka erfarenheter och kunskaper bör man ha för att söka vikariatet?

Man bör ha flerårig erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete i programform och god kunskap om svenskt utvecklingssamarbete, i synnerhet genom civilsamhället. Personliga egenskaper vi värdesätter är förmåga att samarbeta över kulturgränser och förmåga att ta initiativ och driva processer framåt, samt flexibilitet och förståelse för svåra sammanhang.

Vad är det roligaste med att vara internationell handläggare på Svenska FN-förbundet?

Det är möjligheten att bidra konkret till samverkan mellan civilsamhället och FN genom relevanta utvecklingsinsatser i samarbete med internationella och engagerade handläggare i våra systerförbund. Tjänsten är också väldigt skiftande från lokal till internationell nivå. Den innebär allt från handläggning av revisionsrapporter till strategiska insatser för att påverka regeringar och aktuella utvecklingsfrågor. Det är spännande och otroligt givande!

Läs annonsen och sök vikariatet!

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer

Svenska FN-förbundets arbete för en värld fri från krigsförbrytelser 

03 maj, 2024 / Nyheter

Ukraina, Gaza och Darfur är tre aktuella exempel på krigshärdar där det begår krigsförbrytelser. Normer, konventioner och verktyg för att hantera krigsförbrytelser och andra grova folkrättsbrott finns, men de är

Läs mer

FN-förbund diskuterade krigsbrott

29 april, 2024 / Nyheter

På inbjudan av Svenska FN-förbundet samlades nyligen sex nationella FN-förbund för att diskutera samarbete om krigsbrott, rättsskipning och de internationella domstolarna.

Läs mer

Över 100 ungdomar samlas för konferens om mångfald och inkludering

26 april, 2024 / Nyheter

I helgen går Svenska FN-förbundets årliga UNg-konferens av stapeln. Syftet är att engagera, informera och uppmuntra ungdomars globala engagemang och tro på FN som central aktör i arbetet för en

Läs mer

“Jag kämpade mot mina föräldrar för att de inte skulle gifta bort mig” 

25 april, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet bidrar genom projekt Flicka till arbetet för att förebygga barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Projektet har haft stora framsteg och flera orter har övergett de båda skadliga traditionerna. Covid-19 och konflikten i norra Etiopien har dock lett till att situationen återigen har förvärrats.  

Läs mer

Unric – europeiskt nav för FN-information 

19 april, 2024 / Nyheter

FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, Unric, är en del av FN-sekretariatet. Arni Snaevarr är informatör för de nordiska länderna och arbetar med att sprida information om FN på olika språk.

Läs mer

Stort engagemang i Lunds FN-förening 

12 april, 2024 / Nyheter

Det finns ett stort engagemang i Lunds FN-förening som idag har över hundra medlemmar. Emiline Méry är nyvald ordförande i föreningen som jobbar med FN-frågor i fyra utskott.

Läs mer

Fortfarande hinder för hjälp till Gaza

11 april, 2024 / Nyheter

Trots en resolution i säkerhetsrådet nyligen fortsätter Israel att hindra tillträde till Gaza för FN:s humanitära organisationer.

Läs mer