fbpx
13 mars, 2017 / Nyheter

Vikariera som internationell handläggare

FN-förbundets internationella handläggare berättar om ett vikariat som vi utlyser just nu. Välkommen med din ansökan!

Svenska FN-förbundets internationella handläggare Gorka Fagilde provar under en tid en annan tjänst och vi söker nu en vikarie för henne. Här berättar Gorka om tjänsten.

Vad innebär det att vara internationell handläggare på Svenska FN-förbundet?

Det innebär framför allt ett helhetsansvar för våra internationella utvecklingsprogram som inkluderar samarbeten med FN-förbundets systerförbund runt om i världen. För närvarande samarbetar vi med FN-förbunden i Demokratiska republiken Kongo, Tanzania, Zimbabwe, Georgien, Armenien och Liberia.

Vilka erfarenheter och kunskaper bör man ha för att söka vikariatet?

Man bör ha flerårig erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete i programform och god kunskap om svenskt utvecklingssamarbete, i synnerhet genom civilsamhället. Personliga egenskaper vi värdesätter är förmåga att samarbeta över kulturgränser och förmåga att ta initiativ och driva processer framåt, samt flexibilitet och förståelse för svåra sammanhang.

Vad är det roligaste med att vara internationell handläggare på Svenska FN-förbundet?

Det är möjligheten att bidra konkret till samverkan mellan civilsamhället och FN genom relevanta utvecklingsinsatser i samarbete med internationella och engagerade handläggare i våra systerförbund. Tjänsten är också väldigt skiftande från lokal till internationell nivå. Den innebär allt från handläggning av revisionsrapporter till strategiska insatser för att påverka regeringar och aktuella utvecklingsfrågor. Det är spännande och otroligt givande!

Läs annonsen och sök vikariatet!

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

USA la veto mot vapenvila i Gaza

09 december, 2023 / Nyheter

Trots enormt lidande i Gaza stoppades ett förslag om humanitär vapenvila i säkerhetsrådet på fredagen. Att rådet därmed går emot FN-chefens initiativ i frågan är olyckligt, säger FN-förbundet.

Läs mer

FN och mänskliga rättigheter: Jubileum med nya utmaningar 

08 december, 2023 / Nyheter

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år den 10 december 2023. I en orolig värld måste vi alla stå upp för våra rättigheter, skriver Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson och företrädare för FN-rörelsen i hela landet.

Läs mer

MR-förklaringen 75 år – Mänskliga rättigheter hindrar krig och bygger fred 

07 december, 2023 / Världshorisont

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år i december 2023. Mot bakgrund av oron i världen är den högst aktuell. Ursprungstanken bakom dokumentet är att förhindra att kriser och konflikter uppstår.

Läs mer

Årets FN-supporter: Vi måste hjälpas åt för att förändra

05 december, 2023 / Nyheter

36 år som ordförande och desto fler som engagerad medmänniska och förespråkare för FN:s kärnfrågor. Gunilla Grunditz från Varberg är Årets FN-supporter och hon menar att vägen framåt kräver samarbete och engagemang.

Läs mer

Viktig domstol skipar rättvisa vid omfattande förbrytelser 

01 december, 2023 / Världshorisont

Internationella brottmålsdomstolen ICC får allt större betydelse när det gäller att pröva och döma individer vid grova kränkningar mot mänskliga rättigheter och humanitär rätt.

Läs mer

FN hjälper i Gaza

29 november, 2023 / Nyheter

Tusentals människor har dödats i Hamas terrorattack den 7 oktober och Israels vedergällningskrig. Vapenvilan ger FN möjlighet att bistå skadade och behövande med humanitär hjälp.

Läs mer

”Många gravida dör i konflikter”

24 november, 2023 / Världshorisont

Flickor och kvinnor är särskilt utsatta i samband med kriser och konflikter. UNFPA, FN:s befolkningsfond, förklarar varför.

Läs mer

Årets FN-vän: Från ord till handling för Ukraina

22 november, 2023 / Nyheter

Talet om ökat svenskt stöd till Ukraina måste bli verklighet och alla kan göra en insats, säger Peter Ingvarsson i aktionsgruppen Ryssland ut ur Ukraina. Möt Årets FN-vän och läs om hur du kan engagera dig för Ukraina!

Läs mer

MR-brott i Iran – Efter 35 år väntar Sima fortfarande på upprättelse 

21 november, 2023 / Världshorisont

Sima Mirzaei förlorade sju familjemedlemmar 1988 när den iranska regimen avrättade tusentals politiska fångar. Allt hon önskar idag är att de ansvariga ska ställas inför rätta.

Läs mer