14 maj, 2018

Roland Håkanssons bortgång

Styrelseledamoten i Svenska FN-förbundet Roland Håkansson har gått bort.

Den mångårige styrelseledamoten och vice ordföranden i Svenska FN-förbundet Roland Håkansson har gått bort efter en kort tids sjukdom, meddelar hans familj.

– Vi minns Roland Håkansson som en kunnig och engagerad FN-vän och kollega. Roland Håkansson gjorde bland annat stora insatser för försvaret för mänskliga rättigheter och särskilt för personer med nedsatt rörelseförmåga i Sverige. Han har med sina erfarenheter och sitt engagemang bidragit till FN-förelsens strategiska arbete, både i förbundsstyrelsen och i styrelsens arbetsutskott. Våra tankar går till hans familj och vänner, säger Aleksander Gabelic och Petra Hallebrant, ordförande respektive generalsekreterare i Svenska FN-förbundet.

Roland Håkansson tillträdde som styrelseledamot vid Svenska FN-förbundets kongress 2012.

Bachelet ny MR-chef 14 augusti, 2018

Michelle Bachelet, tidigare president i Chile och chef för UN Women, utsågs på fredagen till ny högkommissarie för mänskliga rättigheter.

Minnesdagar som manar till kärnvapenförbud 6 augusti, 2018

De många offren för bomberna i Hiroshima och Nagasaki påminner om behovet av ett globalt förbud mot kärnvapen som också Sverige står bakom, skriver Svenska

”Barnsoldater tidig varning om folkmord” 20 juli, 2018

VÄRLDSHORISONT. Användningen av barn i krig visar allvaret i situationen och bör ses som ett tidigt tecken på utvecklingen i riktning mot folkmord eller andra

Rekordmånga dör i minolyckor 17 juli, 2018

VÄRLDSHORISONT. Under de två senaste åren har rekordmånga människor dött eller skadats i minolyckor. Trots det har Sveriges bistånd till minröjning halverats under senare år.