fbpx
Tanzania är en av de platserna dit Svenska FN-förbundets erbjuder utlandspraktik
1 mars, 2019 / Nyheter

Öppet hus för utlandspraktik

Lördagen den 16 mars är det öppet hus i Stockholm för unga vuxna som är intresserade av utlandspraktik. Svenska FN-förbundet är på plats tillsammans med flera andra organisationer för att rekrytera framtida praktikanter.

Det är första gången eventet anordnas. Syftet är att ge unga vuxna som är intresserade av utlandspraktik en möjlighet att bekanta sig med olika organisationer som erbjuder utlandspraktik. För Svenska FN-förbundet är det en bra möjlighet att marknadsföra det internationella praktikantprogrammet där ansökningsperioden för höstens praktikanter just nu pågår.

– Det känns jättekul att vi lyckats samla så många organisationer för ett gemensamt rekryteringsevent. Att vi alla samlas på en plats gör det enklare för framtida praktikanter att lära känna organisationerna och ställa frågor, säger Mikaela Engwall, internationell projekthandläggare på Svenska FN-förbundet.

Svenska FN-förbundet deltar i eventet för att sprida information och svara på frågor kring det internationella praktikprogrammet som erbjuder möjlighet till praktik i Armenien, Georgien och Tanzania. På eventet har besökarna även möjlighet att träffa Tsiko Khomasuridze och Goodluck Minja som är handledare på våra systerförbund i Georgien och Tanzania.

Flera organisationer som erbjuder praktik utlands kommer delta i rekryteringseventet. Organisationerna som kommer vara på plats är Framtidsjorden, Jordens Vänner, Latinamerikagrupperna, PeaceWorks, Svalorna Indien Bangladesh och Svalorna Latinamerika.

Plats: Forum Syd, Alsnögatan 7, Stockholm
Tid: Lördagen den 16 mars kl. 10.00-13.00

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Varför har du engagerat dig i FN-rörelsen?

24 maj, 2024 / Världshorisont

Nästa vecka är det dags för kongress, en viktig helg för medlemmar i Svenska FN-förbundet. Världshorisont frågade fyra medlemmar om deras engagemang i FN-rörelsen.

Läs mer

Polarisering leder till mer global stress

23 maj, 2024 / Nyheter

FN:s utvecklingsprogram UNDP höll i april en svensk lansering av den årliga rapporten Human development report. 

Läs mer

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer

Svenska FN-förbundets arbete för en värld fri från krigsförbrytelser 

03 maj, 2024 / Nyheter

Ukraina, Gaza och Darfur är tre aktuella exempel på krigshärdar där det begår krigsförbrytelser. Normer, konventioner och verktyg för att hantera krigsförbrytelser och andra grova folkrättsbrott finns, men de är

Läs mer

FN-förbund diskuterade krigsbrott

29 april, 2024 / Nyheter

På inbjudan av Svenska FN-förbundet samlades nyligen sex nationella FN-förbund för att diskutera samarbete om krigsbrott, rättsskipning och de internationella domstolarna.

Läs mer

Över 100 ungdomar samlas för konferens om mångfald och inkludering

26 april, 2024 / Nyheter

I helgen går Svenska FN-förbundets årliga UNg-konferens av stapeln. Syftet är att engagera, informera och uppmuntra ungdomars globala engagemang och tro på FN som central aktör i arbetet för en

Läs mer

“Jag kämpade mot mina föräldrar för att de inte skulle gifta bort mig” 

25 april, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet bidrar genom projekt Flicka till arbetet för att förebygga barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Projektet har haft stora framsteg och flera orter har övergett de båda skadliga traditionerna. Covid-19 och konflikten i norra Etiopien har dock lett till att situationen återigen har förvärrats.  

Läs mer

Unric – europeiskt nav för FN-information 

19 april, 2024 / Nyheter

FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, Unric, är en del av FN-sekretariatet. Arni Snaevarr är informatör för de nordiska länderna och arbetar med att sprida information om FN på olika språk.

Läs mer