Tanzania är en av de platserna dit Svenska FN-förbundets erbjuder utlandspraktik
1 mars, 2019 / Nyheter

Öppet hus för utlandspraktik

Lördagen den 16 mars är det öppet hus i Stockholm för unga vuxna som är intresserade av utlandspraktik. Svenska FN-förbundet är på plats tillsammans med flera andra organisationer för att rekrytera framtida praktikanter.

Det är första gången eventet anordnas. Syftet är att ge unga vuxna som är intresserade av utlandspraktik en möjlighet att bekanta sig med olika organisationer som erbjuder utlandspraktik. För Svenska FN-förbundet är det en bra möjlighet att marknadsföra det internationella praktikantprogrammet där ansökningsperioden för höstens praktikanter just nu pågår.

– Det känns jättekul att vi lyckats samla så många organisationer för ett gemensamt rekryteringsevent. Att vi alla samlas på en plats gör det enklare för framtida praktikanter att lära känna organisationerna och ställa frågor, säger Mikaela Engwall, internationell projekthandläggare på Svenska FN-förbundet.

Svenska FN-förbundet deltar i eventet för att sprida information och svara på frågor kring det internationella praktikprogrammet som erbjuder möjlighet till praktik i Armenien, Georgien och Tanzania. På eventet har besökarna även möjlighet att träffa Tsiko Khomasuridze och Goodluck Minja som är handledare på våra systerförbund i Georgien och Tanzania.

Flera organisationer som erbjuder praktik utlands kommer delta i rekryteringseventet. Organisationerna som kommer vara på plats är Framtidsjorden, Jordens Vänner, Latinamerikagrupperna, PeaceWorks, Svalorna Indien Bangladesh och Svalorna Latinamerika.

Plats: Forum Syd, Alsnögatan 7, Stockholm
Tid: Lördagen den 16 mars kl. 10.00-13.00

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Kristina Bergsten är Årets FN-lärare

22 juni, 2022 / Pressmeddelanden

Kristina Bergsten från Munkagårdsgymnasiet i Tvååker tilldelas Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Läs mer

Wienmöte ger ny kraft i nedrustningsarbetet

17 juni, 2022 / Nyheter

Den 21-23 juni hålls det första statspartsmötet inom FN:s kärnvapenförbud i Wien. Under veckan samlas nedrustningsvänliga folkrörelser och stater till möten och konferenser. Svenska FN-förbundet är på plats och rapporterar. Anmäl dig till vårt webbinarium!

Läs mer

Stockholm +50, kontraster och människan

10 juni, 2022 / Blogg

Så har FN:s högnivåmöte Stockholm+50 gått av stapeln. Tillsammans med representanter för såväl den svenska FN-rörelsen som FN-förbunden från Armenien, Finland, Georgien, Tanzania och Uganda var jag på plats. 

Läs mer

Stockholm +50: Tio uppmaningar för en mer hållbar värld

08 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades med att de två värdnationerna Sverige och Kenya presenterade ett uttalande som går under namnet Stockholmsagendan med tio uppmaningar till omvärlden.

Läs mer

Världsmiljödagen 5 juni

05 juni, 2022 / Nyheter

Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.

Läs mer

Intensiv vecka för miljön

04 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades på fredagen. En intensiv vecka för klimatet och miljön är över – och för den svenska FN och internationella FN-rörelsen stod det egna mötet Peoples’ Perspective i centrum.

Läs mer

Rättighetsfrågor i fokus när FN:s policychef besökte FN-förbundet

03 juni, 2022 / Nyheter

FN:s undergeneralsekreterare för policyfrågor Volker Türk besökte i veckan Svenska FN-förbundet och deltog i ett rundabordssamtal med FN-förbundets nätverk för mänskliga rättigheter. Han talade om FN:s arbete med pandemin, livsmedelskrisen, miljö- och klimatkrisen samt kriget i Ukraina.

Läs mer

Klimatförslag från världens FN-förbund inför Stockholm +50

01 juni, 2022 / Nyheter

Nitton konkreta förslag för en hållbar framtid överlämnades på onsdagen till Sveriges regering inför FN-miljömötet Stockholm +50. Avsändare är FN-förbundens världsfederation WFUNA och initiativtagare är Svenska FN-förbundet.

Läs mer

Klimatförändringar i Östafrika: Allt fler tvingas fly undan extremväder

30 maj, 2022 / Världshorisont

Klimatförändringar tvingar allt fler människor på flykt. Världshorisont har djupdykt i situationen i Östafrika där extremväder gör det allt svårare att odla, hålla boskapsdjur och hitta drickbart vatten.

Läs mer