fbpx
Tanzania är en av de platserna dit Svenska FN-förbundets erbjuder utlandspraktik
1 mars, 2019 / Nyheter

Öppet hus för utlandspraktik

Lördagen den 16 mars är det öppet hus i Stockholm för unga vuxna som är intresserade av utlandspraktik. Svenska FN-förbundet är på plats tillsammans med flera andra organisationer för att rekrytera framtida praktikanter.

Det är första gången eventet anordnas. Syftet är att ge unga vuxna som är intresserade av utlandspraktik en möjlighet att bekanta sig med olika organisationer som erbjuder utlandspraktik. För Svenska FN-förbundet är det en bra möjlighet att marknadsföra det internationella praktikantprogrammet där ansökningsperioden för höstens praktikanter just nu pågår.

– Det känns jättekul att vi lyckats samla så många organisationer för ett gemensamt rekryteringsevent. Att vi alla samlas på en plats gör det enklare för framtida praktikanter att lära känna organisationerna och ställa frågor, säger Mikaela Engwall, internationell projekthandläggare på Svenska FN-förbundet.

Svenska FN-förbundet deltar i eventet för att sprida information och svara på frågor kring det internationella praktikprogrammet som erbjuder möjlighet till praktik i Armenien, Georgien och Tanzania. På eventet har besökarna även möjlighet att träffa Tsiko Khomasuridze och Goodluck Minja som är handledare på våra systerförbund i Georgien och Tanzania.

Flera organisationer som erbjuder praktik utlands kommer delta i rekryteringseventet. Organisationerna som kommer vara på plats är Framtidsjorden, Jordens Vänner, Latinamerikagrupperna, PeaceWorks, Svalorna Indien Bangladesh och Svalorna Latinamerika.

Plats: Forum Syd, Alsnögatan 7, Stockholm
Tid: Lördagen den 16 mars kl. 10.00-13.00

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

FN hjälper i Gaza

29 november, 2023 / Nyheter

Tusentals människor har dödats i Hamas terrorattack den 7 oktober och Israels vedergällningskrig. Vapenvilan ger FN möjlighet att bistå skadade och behövande med humanitär hjälp.

Läs mer

”Många gravida dör i konflikter”

24 november, 2023 / Världshorisont

Flickor och kvinnor är särskilt utsatta i samband med kriser och konflikter. UNFPA, FN:s befolkningsfond, förklarar varför.

Läs mer

Årets FN-vän: Från ord till handling för Ukraina

22 november, 2023 / Nyheter

Talet om ökat svenskt stöd till Ukraina måste bli verklighet och alla kan göra en insats, säger Peter Ingvarsson i aktionsgruppen Ryssland ut ur Ukraina. Möt Årets FN-vän och läs om hur du kan engagera dig för Ukraina!

Läs mer

MR-brott i Iran – Efter 35 år väntar Sima fortfarande på upprättelse 

21 november, 2023 / Världshorisont

Sima Mirzaei förlorade sju familjemedlemmar 1988 när den iranska regimen avrättade tusentals politiska fångar. Allt hon önskar idag är att de ansvariga ska ställas inför rätta.

Läs mer

Tema utbildning på nordisk ungdomskonferens

20 november, 2023 / Nyheter

FN-förbundets ungdomsambassadörer reste i början av november till Island för att delta i en nordisk ungdomskonferens med fokus på utbildning för hållbar utveckling.

Läs mer

Massflykt från Nagorno-Karabach – enklaven tömd på armenier 

13 november, 2023 / Världshorisont

I september hamnade den flera decennier långa konflikten om Nagorno-Karabach i strålkastarljuset då Azerbajdzjan genom en blixtoffensiv tog kontroll över området. Världshorisont rapporterar om massflykten som följde och om hur FN i grannlandet Armenien arbetar för att hjälpa flyktingarna. 

Läs mer

Internationella praktikantprogrammet läggs ner  

13 november, 2023 / Nyheter

På grund av nedskärningar i den svenska biståndsbudgeten har FN-förbundets internationella praktikantprogram lagts ned. En av våra praktikanter skriver om programmets betydelse för deltagarna och systerförbunden.

Läs mer

Uppdrag: Rättvisa för krigets offer

09 november, 2023 / Nyheter

För att främja rättvisa för alla som har utsatts för krigsförbrytelser under Rysslands invasionskrig i Ukraina reser Nadia Volkova från människorättsorganisationen ULAG runt i Europa. På inbjudan av Svenska FN-förbundet besökte hon i veckan Sverige.

Läs mer

Förändring på förbundskansliet

07 november, 2023 / Nyheter

FN-förbundets styrelse kommenterar förändringen i kansliledningen.

Läs mer