Tanzania är en av de platserna dit Svenska FN-förbundets erbjuder utlandspraktik

Lördagen den 16 mars är det öppet hus i Stockholm för unga vuxna som är intresserade av utlandspraktik. Svenska FN-förbundet är på plats tillsammans med flera andra organisationer för att rekrytera framtida praktikanter.

Det är första gången eventet anordnas. Syftet är att ge unga vuxna som är intresserade av utlandspraktik en möjlighet att bekanta sig med olika organisationer som erbjuder utlandspraktik. För Svenska FN-förbundet är det en bra möjlighet att marknadsföra det internationella praktikantprogrammet där ansökningsperioden för höstens praktikanter just nu pågår.

– Det känns jättekul att vi lyckats samla så många organisationer för ett gemensamt rekryteringsevent. Att vi alla samlas på en plats gör det enklare för framtida praktikanter att lära känna organisationerna och ställa frågor, säger Mikaela Engwall, internationell projekthandläggare på Svenska FN-förbundet.

Svenska FN-förbundet deltar i eventet för att sprida information och svara på frågor kring det internationella praktikprogrammet som erbjuder möjlighet till praktik i Armenien, Georgien och Tanzania. På eventet har besökarna även möjlighet att träffa Tsiko Khomasuridze och Goodluck Minja som är handledare på våra systerförbund i Georgien och Tanzania.

Flera organisationer som erbjuder praktik utlands kommer delta i rekryteringseventet. Organisationerna som kommer vara på plats är Framtidsjorden, Jordens Vänner, Latinamerikagrupperna, PeaceWorks, Svalorna Indien Bangladesh och Svalorna Latinamerika.

Plats: Forum Syd, Alsnögatan 7, Stockholm
Tid: Lördagen den 16 mars kl. 10.00-13.00

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Rekordstor nödappell från FN – fel tillfälle att minska FN-biståndet

01 december, 2022 / Nyheter

Torsdagens rekordstora humanitära appell från FN för världens mest utsatta understryker behovet av fortsatt starkt svenskt stöd till FN, säger Svenska FN-förbundet. 

Läs mer

Varningslampor blinkar för demokratin i Sverige 

30 november, 2022 / Världshorisont

De mätningar av demokratin som instituten V-Dem, Freedom House och tidningen The Economist genomför visar att Sverige är ett av de mest demokratiska länderna i världen. Det betyder inte att allt är frid och fröjd, konstaterar journalisten Mats Wingborg. 

Läs mer

Tro och tvivel – desinformation och demokratiutveckling i Europa

28 november, 2022 / Världshorisont

I skuggan av Rysslands krig mot Ukraina pågår ett annat ryskt angrepp mot Europa där desinformation används som vapen mot den europeiska demokratin. Världshorisont har intervjuat demokratiexperten Jaba Devdariani om sambanden mellan demokratiutveckling och desinformation. 

Läs mer

Internationella dagen mot våld mot kvinnor: Kvinnors rättigheter på tillbakagång

25 november, 2022 / Nyheter

Flickors och kvinnors rättigheter möter motstånd runt om i världen och utvecklingen i Iran och Afghanistan är alarmerande exempel. FN leder arbetet för global jämställdhet men varje medlemsstat måste tillse att flickors och kvinnors rättigheter respekteras.

Läs mer

Nato och kärnvapen: Risk för svagare svensk röst

25 november, 2022 / Nyheter

Ett svenskt Natomedlemskap skulle kunna bidra till att försvarsalliansen förbättrar sin hållning till nedrustningsfrågor. I praktiken har dock Sverige efter ansökan tonat ned sin nedrustningsvänliga linje, skriver Svenska FN-förbundet i ett remissyttrande.

Läs mer

Svenska FN-förbundet mötte Toily Kurbanov från UN-Volunteers  

22 november, 2022 / Nyheter

En tid som kräver gemensamma krafter och insatser kräver också volontärarbete. Svenska FN-förbundet mötte UN-Volunteers där Toily Kurbanov, chef för FN:s volontärprogram, svarade på några frågor kring vikten av volontärarbete i såväl dagens som framtidens samhälle.

Läs mer

Svag överenskommelse vid FN:s klimattoppmöte

21 november, 2022 / Nyheter

En positiv nyhet i form av en fond för skador och förluster men i övrigt mestadels besvikelser och otillräckliga åtaganden – så kan klimattoppmötet COP27 i Egypten sammanfattas.

Läs mer

Möt våra pristagare!

14 november, 2022 / Nyheter

Varje år utser Svenska FN-förbundet två personer eller organisationer som har gjort särskilda insatser till stöd för FN. Möt Årets FN-supporter Lena Friberg från Lerum och Årets FN-vän, klimatexperten Johan Rockström.

Läs mer

FN-experter: Sverige bör stärka arbetet mot rasism

07 november, 2022 / Nyheter

En expertgrupp från FN efterlyser arbete mot systematisk rasism, förtroendeskapande åtgärder mellan polis och minoriteter samt statistik som baseras på etnicitet. I vår granskas Sverige i FN:s rasdiskrimineringskommitté.

Läs mer