Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet – En bättre värld via RSS

Internationella dagen för FN:s fredsbevarande personal 2017-05-24

Tema för det senaste numret av Världshorisont är FN:s fredsinsatser.

Över hela världen finns i dag 130 000 personer i sexton FN-ledda fredsfrämjande insatser. Militärer, militärobservatörer och poliser genomför på marken de beslut som FN:s säkerhetsråd har fattat för att främja internationell fred och säkerhet.

Det nyutkomna numret av FN-förbundets medlemstidning Världshorisont har FN:s fredsinsatser som tema. I tidningen möter vi bland andra FN-svensken Bo Svärd som deltog i den första väpnade FN-styrkan, UNEF 1. Bo Svärd, som tjänstgjorde i bataljonen från november 1956 till maj 1957, ger oss en tillbakablick på av livet som FN-soldat.

I Världshorisont får vi som vanligt en gedigen bakgrund och åsikter om det aktuella temat. Vi möter också dagens svenska FN-soldater som tjänstgör i Mali. Den nye chefen för FN:s fredsfrämjande insatser, den tidigare franske ambassadören i Sverige Jean-Pierre Lacroix, berättar om sitt uppdrag. I sin krönika efterlyser FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic fler och bättre FN-soldater. I tidningen finns också ett faktablad om FN:s fredsinsatser genom åren.

FN-förbundet välkomnade nyligen att internationella dagen för FN:s fredsbevarande personal har blivit svensk flaggdag. Läs mer om detta på FN:s hemsida.

Här kan du läsa eller ladda ner det senaste numret av Världshorisont.

Apoteksgruppen i Trosa samlade mest till Flicka 2017-08-21

Apoteksgruppens butik i Trosa samlade in mest pengar under sommarens kampanj till förmån för FN-förbundets projekt Flicka.

Årets internationella praktikanter 2017-08-17

Lär känna årets internationella praktikanter!

Stärk arbetet mot barnäktenskap 2017-08-13

Förhoppningsvis får Sverige till slut en lag som gör att inga barnäktenskap kan ingås eller erkännas, skriver Aleksander Gabelic i Sydsvenskan.

Vi söker praktikant till FN-förbundets utvecklingsverksamhet 2017-08-10

Svenska FN-förbundet söker en praktikant som vill arbeta i en spännande miljö och brinner för att öka människors kunskap om och engagemang för globala frågor.