fbpx
18 oktober, 2021 / Nyheter

Fira FN-dagen med oss!

FN-förbundet bjuder in till seminarium den 21 oktober i Kulturhuset, Stockholm, och FN-dagen uppmärksammas den 24 oktober av FN-föreningar över hela landet. Välkommen att fira FN-dagen med oss!

FN-dagen 2021 firas i ljuset av att Sverige fyller 75 år som FN-medlem och att rösträtten för kvinnor fyller 100 år. Dessutom har FN:s generalsekreterare presenterat en spännande rapport om framtidens FN-arbete med fokus på bland annat unga och klimatet. Som vanligt genomförs aktiviteter i hela landet inför och på FN-dagen.

Svenska FN-förbundets traditionella seminarium inför FN-dagen hålls i år den 21 oktober kl 10.00-12.00 i Kulturhuset vid Sergels torg i Stockholm. Vi är glada att åter kunna presentera ett fysiskt evenemang. Programmet handlar om aktuella utmaningar för FN och medlemsländerna efter pandemin. Hur hanterar vi klimatet, jämlikheten och demokratin? Som vanligt blir det kaffe och kaka, spännande gäster, musikunderhållning och prisutdelning. Läs mer och anmäl dig här!

FN-dagen uppmärksammas förstås också av FN-föreningar över hela Sverige. Några föreningar får besök av förbundsordförande Annelie Börjesson, förbundets nya generalsekreterare Cecilia Tengroth samt medarbetare vid förbundskansliet. Exempelvis medverkar Annelie Börjesson vid evenemang i Göteborg och Varberg och förbundets ungdomssekreterare Leymuun Farah föreläser i Uddevalla. Undrar du vad som händer på FN-dagen på din ort? Fråga din FN-förening!

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Bred samling till försvar för ICC

20 juni, 2024 / Nyheter

Efter hot och attacker mot Internationella brottmålsdomstolen kräver 93 stater i ett upprop att domstolen och dess personal måste få arbeta utan påtryckningar. Också andra aktörer rycker nu ut till försvar för ICC.

Läs mer

Klyftor mellan fattiga och rika kräver stora satsningar

14 juni, 2024 / Nyheter

Ingen ska lämnas utanför, var löftet från världens länder 2015. Att löftet inte kommer att infrias är tydligt i årets rapport om hur det går med världens utvecklingsarbete enligt Agenda 2030.

Läs mer

Ny ledning och strategi för FN-förbundet

04 juni, 2024 / Nyheter

Ny ordförande, ny styrelse, inspirerande kulturinslag, engagerade diskussioner och besök av generalsekreteraren för FN-förbundens världsorganisation WFUNA. Det var några av inslagen under Svenska FN-förbundets kongress 2024 i Eskilstuna.

Läs mer

Juristen Sanna Wolk ny ordförande i Svenska FN-förbundet

02 juni, 2024 / Pressmeddelanden

Sanna Wolk valdes på lördagen till ny ordförande i Svenska FN-förbundet. Förbundet håller kongress i Eskilstuna i helgen.

Läs mer

Uttalanden vid FN-förbundets kongress 2024

02 juni, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets kongress 2024 antog uttalanden till stöd för civilsamhället i Georgien samt för FN-förbudet mot kärnvapen.

Läs mer

Varför har du engagerat dig i FN-rörelsen?

24 maj, 2024 / Världshorisont

Nästa vecka är det dags för kongress, en viktig helg för medlemmar i Svenska FN-förbundet. Världshorisont frågade fyra medlemmar om deras engagemang i FN-rörelsen.

Läs mer

Polarisering leder till mer global stress

23 maj, 2024 / Nyheter

FN:s utvecklingsprogram UNDP höll i april en svensk lansering av den årliga rapporten Human development report. 

Läs mer

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer