24 september, 2014 / Nyheter

Carolina Klüft i FN-förbundets podcast

Carolina Klüft talar om vikten av utbildning för barn världen över i premiären för Världskolls podcast. Flera avsnitt med andra profiler som diskuterar olika teman följer.

Svenska FN-förbundets goodwillambassadör Carolina Klüft hörs tillsammans med journalisten och föreläsaren Staffan Landin i Världskolls podcast. Det är det första i en rad avsnitt där FN-förbundets Anders Sylwan får sällskap av spännande gäster som diskuterar globala utvecklingsfrågor.

I podcastpremiären berättar Carolina Klüft om sitt engagemang i FN-förbundet och om upplevelserna under sin resa till Etiopien då hon träffade barn som får gratis skolmat genom FN.

– Det var väldigt kul att träffa barnen och prata med rektorer och få höra deras berättelser, säger hon.

I podcasten utmanas svenskars bild av läget i världen som ofta präglas av fördomar och pessimism. På många områden går utvecklingen framåt och tvärtemot vad många tror får en rekordhög andel barn i världen i dag chansen att börja skolan.

– Världen har aldrig varit mer utbildad än den är i dag, förklarar Staffan Landin.

En podcast är ett radioprogram som man lyssnar på via sin dator eller mobiltelefon. FN-förbundets podcast görs som en del av projektet Världskoll. Läs mer om satsningen på www.fn.se.

Lyssna på Världskolls podcast med din dator på www.världskoll.se/podcast eller med din mobiltelefon.

Inom FN-förbundets projekt Världskoll finns sedan tidigare webbplatsen www.världskoll.se samt appen Världskoll som vann första pris i Swedish Learning Awards 2013.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Kristina Bergsten är Årets FN-lärare

22 juni, 2022 / Pressmeddelanden

Kristina Bergsten från Munkagårdsgymnasiet i Tvååker tilldelas Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Läs mer

Wienmöte ger ny kraft i nedrustningsarbetet

17 juni, 2022 / Nyheter

Den 21-23 juni hålls det första statspartsmötet inom FN:s kärnvapenförbud i Wien. Under veckan samlas nedrustningsvänliga folkrörelser och stater till möten och konferenser. Svenska FN-förbundet är på plats och rapporterar. Anmäl dig till vårt webbinarium!

Läs mer

Stockholm +50, kontraster och människan

10 juni, 2022 / Blogg

Så har FN:s högnivåmöte Stockholm+50 gått av stapeln. Tillsammans med representanter för såväl den svenska FN-rörelsen som FN-förbunden från Armenien, Finland, Georgien, Tanzania och Uganda var jag på plats. 

Läs mer

Stockholm +50: Tio uppmaningar för en mer hållbar värld

08 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades med att de två värdnationerna Sverige och Kenya presenterade ett uttalande som går under namnet Stockholmsagendan med tio uppmaningar till omvärlden.

Läs mer

Världsmiljödagen 5 juni

05 juni, 2022 / Nyheter

Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.

Läs mer

Intensiv vecka för miljön

04 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades på fredagen. En intensiv vecka för klimatet och miljön är över – och för den svenska FN och internationella FN-rörelsen stod det egna mötet Peoples’ Perspective i centrum.

Läs mer

Rättighetsfrågor i fokus när FN:s policychef besökte FN-förbundet

03 juni, 2022 / Nyheter

FN:s undergeneralsekreterare för policyfrågor Volker Türk besökte i veckan Svenska FN-förbundet och deltog i ett rundabordssamtal med FN-förbundets nätverk för mänskliga rättigheter. Han talade om FN:s arbete med pandemin, livsmedelskrisen, miljö- och klimatkrisen samt kriget i Ukraina.

Läs mer

Klimatförslag från världens FN-förbund inför Stockholm +50

01 juni, 2022 / Nyheter

Nitton konkreta förslag för en hållbar framtid överlämnades på onsdagen till Sveriges regering inför FN-miljömötet Stockholm +50. Avsändare är FN-förbundens världsfederation WFUNA och initiativtagare är Svenska FN-förbundet.

Läs mer

Klimatförändringar i Östafrika: Allt fler tvingas fly undan extremväder

30 maj, 2022 / Världshorisont

Klimatförändringar tvingar allt fler människor på flykt. Världshorisont har djupdykt i situationen i Östafrika där extremväder gör det allt svårare att odla, hålla boskapsdjur och hitta drickbart vatten.

Läs mer