fbpx
24 september, 2014 / Nyheter

Carolina Klüft i FN-förbundets podcast

Carolina Klüft talar om vikten av utbildning för barn världen över i premiären för Världskolls podcast. Flera avsnitt med andra profiler som diskuterar olika teman följer.

Svenska FN-förbundets goodwillambassadör Carolina Klüft hörs tillsammans med journalisten och föreläsaren Staffan Landin i Världskolls podcast. Det är det första i en rad avsnitt där FN-förbundets Anders Sylwan får sällskap av spännande gäster som diskuterar globala utvecklingsfrågor.

I podcastpremiären berättar Carolina Klüft om sitt engagemang i FN-förbundet och om upplevelserna under sin resa till Etiopien då hon träffade barn som får gratis skolmat genom FN.

– Det var väldigt kul att träffa barnen och prata med rektorer och få höra deras berättelser, säger hon.

I podcasten utmanas svenskars bild av läget i världen som ofta präglas av fördomar och pessimism. På många områden går utvecklingen framåt och tvärtemot vad många tror får en rekordhög andel barn i världen i dag chansen att börja skolan.

– Världen har aldrig varit mer utbildad än den är i dag, förklarar Staffan Landin.

En podcast är ett radioprogram som man lyssnar på via sin dator eller mobiltelefon. FN-förbundets podcast görs som en del av projektet Världskoll. Läs mer om satsningen på www.fn.se.

Lyssna på Världskolls podcast med din dator på www.världskoll.se/podcast eller med din mobiltelefon.

Inom FN-förbundets projekt Världskoll finns sedan tidigare webbplatsen www.världskoll.se samt appen Världskoll som vann första pris i Swedish Learning Awards 2013.

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer

Svenska FN-förbundets arbete för en värld fri från krigsförbrytelser 

03 maj, 2024 / Nyheter

Ukraina, Gaza och Darfur är tre aktuella exempel på krigshärdar där det begår krigsförbrytelser. Normer, konventioner och verktyg för att hantera krigsförbrytelser och andra grova folkrättsbrott finns, men de är

Läs mer

FN-förbund diskuterade krigsbrott

29 april, 2024 / Nyheter

På inbjudan av Svenska FN-förbundet samlades nyligen sex nationella FN-förbund för att diskutera samarbete om krigsbrott, rättsskipning och de internationella domstolarna.

Läs mer

Över 100 ungdomar samlas för konferens om mångfald och inkludering

26 april, 2024 / Nyheter

I helgen går Svenska FN-förbundets årliga UNg-konferens av stapeln. Syftet är att engagera, informera och uppmuntra ungdomars globala engagemang och tro på FN som central aktör i arbetet för en

Läs mer

“Jag kämpade mot mina föräldrar för att de inte skulle gifta bort mig” 

25 april, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet bidrar genom projekt Flicka till arbetet för att förebygga barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Projektet har haft stora framsteg och flera orter har övergett de båda skadliga traditionerna. Covid-19 och konflikten i norra Etiopien har dock lett till att situationen återigen har förvärrats.  

Läs mer

Unric – europeiskt nav för FN-information 

19 april, 2024 / Nyheter

FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, Unric, är en del av FN-sekretariatet. Arni Snaevarr är informatör för de nordiska länderna och arbetar med att sprida information om FN på olika språk.

Läs mer

Stort engagemang i Lunds FN-förening 

12 april, 2024 / Nyheter

Det finns ett stort engagemang i Lunds FN-förening som idag har över hundra medlemmar. Emiline Méry är nyvald ordförande i föreningen som jobbar med FN-frågor i fyra utskott.

Läs mer

Fortfarande hinder för hjälp till Gaza

11 april, 2024 / Nyheter

Trots en resolution i säkerhetsrådet nyligen fortsätter Israel att hindra tillträde till Gaza för FN:s humanitära organisationer.

Läs mer