fbpx

FN:s nyhetstjänster

Här nedan följer ett urval av nyhetstjänster från och om FN.

FN:s nyhetstjänst (United Nations News Centre)
FN:s nyhetstjänst publicerar dagligen en rad nyheter som även kan beställas ämnesvis som RSS-flöde. Nyheterna är tillgängliga på FN:s alla sex officiella språk. Här hittar du även en rad sidor på olika fokusområden och teman som är aktuella just nu.

UN Wire
UN Wire är en mejltänst som dagligen sammanfattar viktiga händelser i FN. Bakom tjänsten står UN Foundation, en oberoende organisation till stöd för FN.

IRIN – Integrated Regional Information Networks
IRIN producerar nyheter och analyser för personer som arbetar med eller är intresserade av humanitära frågor. IRIN finns på plats i olika konflikthärdar där man bland annat producerar radioprogram. Det går att beställa nyheterna som RSS-flöde och filtrera dem enligt tema, världsdel eller land. Här hittar du även ett stort utbud av film, TV, foto och radio.

FN:s regionala informationskontor för Europa (UNRIC)
UNRIC publicerar såväl nyheter som grundläggande information om FN på en mängd olika språk och ger ut nättidningen UNRIC Magazine. UNRIC förvaltar även över ett omfattande bibliotek, UNRIC Library, där du kan få hjälp att hitta olika typer av referensmaterial och som varje månad producerar man ett nyhetsbrev.

Appar om FN

FN har lanserat en mängd bra appar som du kan använda om du vill lära dig mer om FN och FN:s arbete eller om hur situationen ser ut i världen. Alla apparna är på engelska.

Besök FN:s sida i App Store och se vilka appar som finns