Välkommen till Stockholms FN-förening!

Stockholms FN-förenings aktuella verksamhet

Här hittar du information om vår aktuella verksamhet. Som medlem i Stockholms FN-förening har du möjlighet att delta och närvara på alla våra aktiviteter och event. Vi skickar ut inbjudningar via e-post, samt publicerar evenemanget på vår Facebook-sida.
Har du några frågor kring våra aktiviteter är du mer än välkommen att höra av dig till vårt kansli på info@fnstockholm.se.
Klicka på Arkiv  om du är nyfiken på tidigare års aktiviteter och verksamhetsberättelser!


Spring där du är – och sen springer vi tillsammans!

Spring för 17! Är ett lopp som anordnas av Stockholms FN-förening med anledning att sprida kunskap och höja engagemanget kring Agenda 2030 – FN:s hållbarhetsagenda med 17 olika mål. I detta lopp lägger vi särskilt fokus på mål 3: god hälsa och välbefinnande.

Vi vill att alla ska kunna vara med och bidra till en bättre värld, därför välkomnar vi alla till detta lopp, ni som springer fort, ni som hellre går och lunkar och ni som tar er fram i rullstol eller med rullator, huvudsaken är att vi tillsammans rör på oss!

Spring för 17! Planeras som ett fysiskt lopp till den 20/9 2020, men på grund av rådande situation är det osäkert om loppet kommer kunna gå av stapeln då.

Men vi ställer inte in – vi ställer om! Nu kan du nämligen vara med och Springa för 17 mer än bara en gång. Alla som anmäler sig får en digital nummerlapp skickad till sig via mejl. Denna kan du sedan skriva ut och fästa på din tröja, förslagsvis i en plastficka, när du är ute och springer. Har man inte tillgång till en skrivare går det lika bra att vara kreativ, måla av den nummerlappen vi skickar till dig på ett annat papper, eller klipp och klistra ihop en bild på dig själv när du är ute och springer tillsammans med en bild på din nummerlapp. Vi uppmanar så många som möjligt att ha på sig blått under löpturen, som är FN:s färg. Äger man inget blått plagg går det lika bra att ha på sig någonting annat, såklart. Det ska inte behöva vara svårt att Springa för 17 – alla ska med!

När du fått din nummerlapp är det bara att sätta på sig den och ge sig ut i löparspåren. När du sprungit tar du en bild på dig själv där du och din nummerlapp syns. Lägg upp bilden på dina sociala medier under hashtagen #springför17!. Gå också gärna med i vår Facebookgrupp och publicera bilden där också! Gruppen heter ”Spring för 17! – Stockholms FN-förening”, och du hitta den här.

När vi äntligen får börja träffas igen kommer det fysiska Spring för 17 gå av stapeln. Då träffas vi i Stockholm och springer tillsammans för en mer hållbar värld utan svält, fattigdom, ojämlikhet och klimatförändringar. Mer information om detta kommer att gå ut till alla som anmält sig till loppet så fort restriktionerna lyfts och vi bokar in ett datum.

Anmälan görs för både virtuellt och fysiskt lopp. Virtuell nummerlapp får du per mejl. Riktig nummerlapp får du vid det fysiska loppet. Mer information och anmälan hittar du här.

Vi ses ute i löparspåren! Spring för 17 där du är, sedan springer vi tillsammans!


Med anledning av COVID-19.


Kommande aktiviteter – Vårterminen 2020

Forum Syd