Malmö FN-förening

Vad vi gör

Vårt mål är att sprida information om förenta nationerna och på så vis bidra till en bättre värld. Här på sidan kan du läsa mer om våra olika sektioner, våra kommande aktiviteter och ta del av vårt arkiv.

Här kan du läsa mer om FN:s arbete och dess uppbyggnad och annan användbar information såsom hur man får jobb inom FN. Vi i Sverige har ett långt förflutet inom FN. Visste du till exempel att Sverige blev medlem i FN 1946, året efter det att organisationen bildades? Sverige är också en av de största bidragsgivarna till FN och ett av de länder som uppfyller FN:s biståndsmål om 0,7 procent av bruttonationalinkomsten (BNI).

Viktig arena för Sverige

FN utgör en central arena för Sveriges arbete med de globala utmaningarna. Genom FN bidrar Sverige till att förebygga konflikter, stödja fredsansträngningar, främja återuppbyggnaden av konfliktdrabbade stater samt verkar för nedrustning och ickespridning.

Förutom att informera om FN granskar vi också Sveriges arbete i FN och tittar närmare på hur Sverige följer sina internationella åtaganden om mänskliga rättigheter. Du kan läsa mer om detta arbete här.

Samarbeta med oss!

Välkommen till samarbete med Malmös FN-förening!

Skola

Samarbete för Global Medvetenhet och Hållbar Utveckling!

Företag

Skapa en Hållbar Framtid Tillsammans med Malmös FN-Förening!

Organisation

Bygg starka samhällen Tillsammans:
Ett samarbete med Malmös FN-Förening!