Lidköpings FN-förening

Referat från årsmötet

Lidköpings FN-förening har haft årsmöte. Föreningens ordförande, Bengt Klang, hälsade alla välkomna och lämnade ordet till kvällens gäst, Karlolof Fernow som är ordförande i Västra Götalandsregionens primärvårdsstyrelse.

Fernow berättade om den nya primärvårdsorganisationen som träder i kraft 1 okt i år. På ett lättfattligt sätt beskrev han vad den kommer att innebära för oss som medborgare. Efter frågestund, tack till Karlolof Fernow med en gåva från Världsbutiken och fika var det dags för årsmötesförhandlingarna.

Föreningen har haft många aktiviteter under året. Den har bland annat ordnat öppna föreläsningar om Västsahara, om följeslagare på Västbanken och om olika bilbränslen vilka alla har varit välbesökta. Medlemmarna har deltagit i studiecirklar, konferenser och seminarier. I samarbete med andra frivilligorganisationer har föreningen medverkat i utställningar, demonstrationer och andra aktiviteter. Planen för 2009 ser ut på ett liknande sätt, där man bland annat tänker satsa på FN-dagsfirandet i höst tillsammans med andra organisationer.

Till 2009-års styrelse valdes: Bengt Klang (ordförande), Yvonne Karlsson (kassör), Rolf Andersson (sekreterare), Leif Fredriksson, Ulrika Hellström, Karin Hellström-Zandelin, Kerstin Högsborn, Cecilia Karlsson och Orvar Lager. Som ersättare valdes Clary Bertilsson, Inghar Främberg och Göte Isaksson. Revisorer: Hans Algotsson och Göran Kjörk. Revisorssuppleant: Berndt Wolmsjö. Valberedning: Hans Alfredsson, Clary Bertilsson och Birgitta Johansson. Årsmötet beslutade att tillstyrka en motion till Svenska FN-förbundets kongress om att verka för ett svenskt erkännande av Västsahara. Kongressen hålls i Skövde 13-14 juni.