Välkommen till Jönköpings FN-förening!

Aktiviteter

Vi uppmärksammar internationella dagar!

Varje månad, nästan varje dag, firas runt om i världen internationella dagar. Initiativet kommer från FN som tycker att vissa dagar borde uppmärksammas extra mycket! Vi i föreningen firar alla dagar, men vissa dagar väljer vi att uppmärksamma extra mycket, med till exempel evenemang, informationsspridning, uppmärksammande på sociala medier, deltagande i möten eller på seminarium. Vi uppmärksammar i år bland annat internationella kvinnodagen, världshälsodagen, internationella familjedagen, internationella dagen mot barnarbete, flicka-dagen osv. Självklart uppmärksammar vi även FN-dagen, som ni kan läsa närmare om nedan.

FN-dagen den 24 oktober

FN-dagen är vår egna speciella dag! FN-dagen firas till minne av att FN-stadgan trädde i kraft, efter att de fem permanenta medlemsstaterna i FN:s säkerhetsråd och en majoritet av medlemsstaterna hade ratificerade FN-stadgan. Högtidsdagen instiftades för att främja syftena, målsättningarna och resultaten som FN står för internationellt. FN-dagen har firats sedan 1948.

Under årens gång har den uppmärksammats av oss i föreningen på olika sätt, bland annat i samarbete med Dag Hammarskjöldstiftelsen i Jönköping. Vi har också hållit föreläsningar på skolor, spridit FN-glädje på stan, uppmärksammat våra kampanjer osv.

Marknader och på stan-evenemang

Ni kan se oss på marknader och andra evenemang runt om i Jönköping, då ett av våra mål är att synas så mycket som möjligt och samtala med er Jönköpingsbor. Kom gärna fram och prata med oss om du har några frågor!

Visingsö Skördefest

Vi syns på Visingsö skördefest 15 september i år! Vi kommer stå med bokbord och informera om FN-projektet ”flicka”. Det kommer även finnas armband att köpa till förmån för projektet och massor med intressant information.

Medlemsrekrytering

Att aktivt rekrytera medlemmar är någonting som görs vid varje tillfälle då vi är ute på uppdrag. Styrelsen har som mål att ha aktiva medlemmar och på så sätt ha en stark och spritt intresse för FN’s olika verksamhetsområden.

 

Andra aktiviteter vi utför är att vi samarbetar med skolor, bland annat med Per Brahegymnasiet som är en FN-skola, vi skramlar bössa på stan till FN’s kampanjer, vi föreläser på skolor och evenemang, vi håller bokbord.