fbpx

Webbinarium: FN:s dag för totalt avskaffande av kärnvapen

Digitalt

Webbinarium: FN:s dag för totalt avskaffande av kärnvapen

Vår långsiktiga chans att överleva kräver att all världens kärnvapen avskaffas! Den 26 september arrangerar vi ett webbinarium i samband med den internationella dagen för totalt avskaffande av kärnvapen.

På webbinariet diskuterar vi vikten av nedrustning tillsammans med aktörer inom arbetarrörelsen och Socialdemokraterna. Inbjudna experter är medlemmar i International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN), som Svenska Läkare Mot Kärnvapen, svenska sektionen av Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet och Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen.

Socialdemokraterna har historiskt sett varit tydliga motståndare till kärnvapen och förespråkare för nedrustning. Det återstår dock för regeringen att signera och ratificera FN:s konvention om kärnvapenförbud. Frågan kommer behandlas på partiets kongress under hösten.

Välkomna att lyssna till en diskussion om hur arbetarrörelsens sidoorganisationer ställer sig till frågan om ett kärnvapenförbud!

 

Här går det att se webbinariet:

Tid och datum
26 september, kl. 16.00 – 17.15

Plats
Zoom 

Medverkande:

Klas Corbelius: Socialdemokrater för tro och solidaritet (STS)
Dan Wergelius: Olof Palmes Internationella Center (OPC)
Lisa Nåbo: Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund (SSU)

Från ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) deltar:
Josefin Lind: Svenska Läkare mot Kärnvapen
Lina Hjärtström: Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF)
Gabriella Irsten: Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen

Jens Petersson från Svenska FN-förbundet inleder webbinariet med en kort introduktion om FN:s konvention om kärnvapenförbud och skillnaden mellan detta och icke-spridningsfördraget.

Medverkar gör också Pierre Schori, statsråd i tidigare socialdemokratiska regeringar samt före detta svensk FN-ambassadör och chef för FN:s fredsbevarande operation i Elfenbenskusten.