fbpx

Julia Göransson Lund, praktikant på FN-förbundet

Hur kommer det sig att du började intressera dig för FN-frågor?
Jag har alltid brunnit för olika samhällsfrågor, både globala och nationella. Det har alltid funnits en drivkraft inom mig att jag vill förändra orättvisor i samhället. Under gymnasiet fick jag upp ögonen för Internationella Relationer och FN:s arbete. Jag började därför att engagera mig i skolan FN-elevförening. Där fick jag chansen att faktisk göra skillnad och lära mig mer, vilket jag är oerhört tacksam för idag.

Vad har du för råd till unga som funderar på att engagera sig?
Bara gör det! Om du går på en FN-skola är det verkligen så lätt att testa på hur det är att engagera sig och samtidigt få stöttning i engagemanget. Fundera kring vilka frågor du brinner lite extra för och testa dig fram vad som känns roligast. Våga kontakta din lokala FN-förening om du vill fortsätta ditt engagemang utanför skolan, det är verkligen så kul att få träffa andra som brinner för samma frågor. Ett engagemang behöver inte vara svårt!

Vad får man ut av att engagera sig i FN-förbundet?
Först och främst får du möjlighet att faktiskt göra skillnad och påverka andra i din närhet i globala frågor. Det har varit och är oerhört viktigt för mig att känna att jag faktiskt kan påverka och arbeta aktivt för en bättre värld. Jag här även lärt mig så mycket om FN:s arbete och olika sakfrågor, vilket både har varit till hjälp under min gymnasietid och universitetstid. Om du är intresserad av att studera vidare och söka praktik i framtiden är ett engagemang meriterande! Slutligen är det jättekul att få möjlighet att träffa andra engagerade personer från olika delar av landet.

Här kan du läsa om hur andra unga har engagerat sig!

Bli medlem

Engagera dig för en bättre värld.

Bli ungdomsmedlem >