fbpx

Elias Aspudd, tidigare ungdomssekreterare på FN-förbundet

Hur kommer det sig att du började intressera dig för FN-frågor?
När jag gick i grundskolan brukade våra lärare anordna ett särskilt firande i vår gymnastiksal för att uppmärksamma FN-dagen. Vi satt och pysslade, sjöng sånger om fred och vi gjorde massor av roliga aktiviteter tillsammans. Redan då kände jag väldigt starkt för FN, men mitt intresse för FN-frågor och internationell politik väcktes först till liv när jag tillsammans med några vänner hittade den lokala FN-föreningen i Uddevalla där vi genomförde olika projekt för att uppmärksamma globala frågor. Efter det har mitt intresse och engagemang bara vuxit.

På vilket sätt kan ett engagemang i FN-förbundet göra skillnad för omvärlden?
Inom FN-förbundets verksamhet finns det massvis med möjligheter för dig som vill vara med i arbetet för en fredlig, rättvis och hållbar värld. Du kan till exempel skriva under namninsamlingar, starta igång ett initiativ i kampanjen #intebarasnack, gå på intressanta kurser eller engagera dig med andra FN-vänner i den lokala FN-föreningen och driva olika projekt. Att vi engagerar oss i olika samhällsfrågor är helt fundamentalt för att vi ska kunna skapa den värld som vi vill leva i. Så häng med och var en del av vårt arbete!

På vilket sätt har ditt engagemang hjälpt dig på ett personligt respektive professionellt plan?
Mitt engagemang för samhällsfrågor betyder allt för mig, det är en så stor del av mig som person. Genom mitt engagemang har jag lärt mig mer om globala frågor, fått erfarenhet av att driva projekt och kunskap om hur vi kan mobilisera oss för att faktiskt påverka. Men det har också gjort att jag har fått möjlighet att få möta helt fantastiska människor som har blivit vänner för livet. Så länge du låter ditt engagemang vara din ledstjärna kommer du kunna uppnå precis det du vill, och samtidigt ha riktigt kul på vägen!

Här kan du läsa om hur andra unga har engagerat sig!

Bli medlem

Engagera dig för en bättre värld.

Bli ungdomsmedlem >