fbpx

Dunia Daoud

om föreläsaren

Dunia har en magisterexamen inom Nutrition från Stockholms Universitet/Karolinska Institutet. Hon har alltid drömt om att bidra till en bättre värld. Under studietiden arbetade hon på UNICEF:s huvudkontor i Sverige med telemarketing/fundraising och glädjs än idag åt den viktiga insats hon gjorde för världens mest utsatta barn. Hon har jobbat med matsäkerhet i många år inom livsmedelsbranschen. Med ett brinnande intresse för folkhälsa och hållbarhet driver Dunia numera eget företag där hon bland annat sprider faktabaserad kunskap om kostens effekt på vår hälsa. Hon har ett lättsamt och inspirerande sätt att förmedla information och hennes föreläsningar präglas av viljan att bidra till en bättre folkhälsa för alla. 

FÖRELÄSNINGAR

Att ha tillgång till tillräckligt med mat är en grundläggande mänsklig rättighet enligt FN, men trots det lider c:a 800 miljoner människor av hunger idag. Hunger är den främsta dödsorsaken i världen och varje dag dör c:a 20 000 människor av svält. Vad är hunger och vad beror världshungern på? Produceras det inte tillräckligt mycket mat för att mätta världens befolkning? Och framför allt, kommer vi att lyckas utrota denna katastrof innan 2030?

Föreläsare: Dunia Daoud
Tid: 45-90 min
Målgrupp: Elever och/eller skolpersonal
Språk: Svenska eller engelska
Kostnad: 7000 kr (exklusive moms)
Kontakt: dunia@foodandnutrition.se

Dunia kan även hålla inspirationsföreläsningar och/eller workshops inom kost och hälsa som kan skräddarsys efter önskemål.

Fler föreläsningar av Dunia med koppling till Globala målen:

  • KliMAT-smart – hur och vad ska vi äta för att må bra och samtidigt rädda världen? 
  • Matsvinn – bli en mästare på att minimera matsvinnet
  • Fetma-epidemin – vad beror det på och hur kan vi bekämpa den? 
  • Vilka hot finns det mot en bättre folkhälsa?
  • Är hälsa en klassfråga? – genomgång av den ojämlika hälsan i Sverige och i världen 

Föreläsare: Dunia Daoud
Tid: 45-90 min
Målgrupp: Elever och/eller skolpersonal
Språk: Svenska eller engelska
Kostnad: 7000 kr (exklusive moms)
Kontakt: dunia@foodandnutrition.se