fbpx

Välkommen till Lidingö FN-förening!

Lidingö FN-förening är en del av den svenska FN-rörelsen och knuten till Svenska FN-förbundet. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. All verksamhet bygger på lokala och nära krafter, vi tänker globalt men handlar nära och lokalt. I vår rörelse levandegörs visioner. Idéer formas om hur internationellt samarbete kan främjas. Det är berikande på många sätt.

Här får du möjlighet att möta nya människor, lära dig mer om FN och internationella frågor, arbeta med insamlingsprojekt, påverka och framför allt bidra till det viktiga arbetet för en bättre värld.

Vi behöver FN! FN behöver dig!

Välkommen som medlem i vår förening!

Välkommen på årsmöte 2014

LIDINGÖ FN-FÖRENING inbjuder till årsmöte och föreläsning om FN:s konvention om MR för personer med funktionsnedsättningar och en trubadur är inbjuden att sjunga för oss.

Plats: Café O´Leo, Pyrolavägen 9, Skärsätra Torg, Lidingö

Datum: Onsdagen den 26 februari 2014

Tid: 18.30

Föreläsare denna gång är Kicki Nordström, som kommer att berättar om FN:s senaste konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättningar (CRPD), FN-systemet har 9 konventioner om Mänskliga Rättigheter varav CRPD är den senaste. Sverige har erkänt och ställt sig bakom konventionen och lovat att efterleva plikterna som konventionen slagit fast.

Trubadursångerskan Elisabeth Raftis kommer att sjunga och spela visor och countrylåtar för oss.

HJÄRTLIGT VÄLKOMMNA hälsar styrelsen för Lidingö FN-förening