fbpx

Välkommen till Jönköpings FN-förening!

Föreningen är en del av den svenska FN-rörelsen och knuten till det svenska FN-förbundet. Vi har ambitionen att arbeta för att informera om FN och deras arbete, vi tänker globalt men agerar lokalt. Runt Jönköping håller vi i seminarier, föreläsningar, har bokbord vid olika evenemang, pratar med folk på gatorna, firar internationella FN-dagar, samlar in pengar till FN:s olika globala program och ordnar tillsammans med skolor och andra organisationer lokala evenemang. Och mycket mer!

I föreningen får du möjlighet att möta nya människor, lära dig mer om FN och internationella frågor, arbeta med insamlingsprojekt, påverka och framför allt bidra till det viktiga arbetet för en bättre värld.

Vi behöver FN! FN behöver dig! Välkommen som medlem!

I FN-föreningen Jönköping har vi detta mål och visioner

Vårt mål och vår ambition är att sprida kunskap om FN och det internationella samarbetet på lokal nivå. Vi arbetar för att alla, ung som gammal, skall engagera sig i internationella frågor. Det viktigaste för oss är att samla alla under ett och samma tak och skapa opinion för ett starkare FN.

Vår vision: Dag Hammarskjöld, FNs Generalsekreterare föddes i Jönköping och här har många FN soldater kämpat i fredens namn. Jönköpings FN-förening bär på ett unikt arv och vår vision är att sprida FN tanken och bli den största FN-föreningen i landet!

Kontakt

Vill du bli medlem i vår förening? Kontakta Gabriel Bake!

Till årsmötet äger varje medlemsorganisation och varje FN-förening rätt att sända ett ombud. Vid årsmötet har varje ombud rösträtt.