Prenumerera på nyheter från Svenska Svenska FN-förbundet via RSS

Otillräckligt Aleppobeslut 19 december, 2016

Säkerhetsrådets beslut att skicka FN-observatörer till Aleppo är välkommet men otillräckligt. Syriens befolkning behöver åtgärder som skapar riktigt skydd, säger Svenska FN-förbundet.

Beslutet i FN:s säkerhetsråd att skicka FN-observatörer till det tidigare belägrade östra Aleppo är välkommet men senkommet, säger Svenska FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic.

– Det är stötande att FN:s säkerhetsråd på grund av framför allt Rysslands agerande fortfarande inte kan enas om att ge Syriens lidande befolkning verkligt skydd. Det krävs mer än FN-observatörer för att skydda civila, övervaka evakueringen och säkra tillförsel av humanitär hjälp. Dagens beslut måste följas av kraftfullare åtgärder om förtroendet för rådet och dess hantering av Syrienkonflikten ska kunna återupprättas, säger Aleksander Gabelic.

Aleksander Gabelic nås på telefon 070-770 04 18.

Kärnvapenfrågan i fokus på händelserik kongress 18 juni, 2018

Ny förbundsordförande och fokus på kärnvapen – så kan FN-förbundets kongress 2018 i Örebro sammanfattas.

Göteneungdomar prisades vid FN-förbundets kongress 18 juni, 2018

Lovisa Åkesson och Julia Fridell, aktiva i Lidköpings FN-förening, tog emot den nya utmärkelsen Årets FN-ungdom vid vår kongress i helgen.

Annelie Börjesson ny ordförande i Svenska FN-förbundet 16 juni, 2018

Annelie Börjesson från Göteborg valdes på lördagen till ordförande i Svenska FN-förbundet vid förbundskongressen i Örebro.

Omvärlden måste skydda civila i Jemen 14 juni, 2018

FN:s humanitära samordnare i Jemen varnar för att offensiven mot hamnstaden Hodeidah kan kräva en kvarts miljon människoliv. FN-förbundet kommenterar.