3 juli, 2016

FN-förbundet i Almedalen efter säkerhetsrådsvalet

Svensk FN-politik efter valet till FN:s säkerhetsråd. Feminism och minor är tre teman för Svenska FN-förbundets aktiviteter under politikerveckan i Almedalen.

I centrum för Svenska FN-förbundets medverkan i politikerveckan i Almedalen står svensk FN-politik efter valet av nya medlemmar i FN:s säkerhetsråd. FN-förbundets generalsekreterare Linda Nordin samtalar den 5 juli kl 18.00 med utrikesminister Margot Wallström om den svenska kandidaturen och utgången av säkerhetsrådsvalet.

Dessutom hålls en rad seminarier och aktiviteter om bland annat feminism, de nya globala målen och minor.

FN-förbundet finns på Sidas sommartorg ”Sverige i världen”. Fullständigt program finns på fn.se/almedalen.

Linda Nordin nås i Almedalen på mobiltelefon 070-757 22 77.

Positiva signaler från Koreahalvön 19 september, 2018

Toppmötet mellan Nord- och Sydkorea ger hopp om kärnvapennedrustning men omvärlden måste ges tillträde till Nordkorea för att säkerställa att ambitionerna förverkligas.

FN-veckan 2018: En stark svensk röst i FN 18 september, 2018

Behovet av en fortsatt stark svensk röst i FN är temat för en rad arrangemang under FN-veckan den 17-24 oktober. Programmet smygstartar med FN-bio den

Aktiv svensk FN-politik även efter säkerhetsrådsplatsen 18 september, 2018

Sverige måste bidra med en aktiv FN-politik även efter säkerhetsrådsplatsen och efter att en ny regering har kommit på plats, skriver Svenska FN-förbundets ordförande Annelie

Paul Svensson ny goodwill-ambassadör för Svenska FN-förbundet 17 september, 2018

Kocken, återvinnaren och hållbarhetsaktivisten Paul Svensson är ny goodwill-ambassadör för Svenska FN-förbundet med särskilt fokus på förbundets projekt Skolmat.