28 juni, 2016

Får Sverige en plats i säkerhetsrådet?

Idag kommer valet av nya medlemmar i FN:s säkerhetsråd att äga rum. Omröstningen kommer att ske i generalförsamlingen i FN-högkvarteret i New York med start kl 16:00 svensk tid.

Svenska FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic intervjuades i Sveriges Radios P1 Morgon samt SVT:s Gomorron Sverige under morgonen.

– Jag tror att Sverige får en plats i säkerhetsrådet men kampanjarbetet har haft betydelse oavsett, både för den svenska utrikespolitiken och för FN-frågorna som uppgraderats, sa Aleksander Gabelic i Gomorron Sverige.

Omröstningen i generalförsamlingen går att följa via webb-tv på följande länk: http://webtv.un.org.

Positiva signaler från Koreahalvön 19 september, 2018

Toppmötet mellan Nord- och Sydkorea ger hopp om kärnvapennedrustning men omvärlden måste ges tillträde till Nordkorea för att säkerställa att ambitionerna förverkligas.

FN-veckan 2018: En stark svensk röst i FN 18 september, 2018

Behovet av en fortsatt stark svensk röst i FN är temat för en rad arrangemang under FN-veckan den 17-24 oktober. Programmet smygstartar med FN-bio den

Aktiv svensk FN-politik även efter säkerhetsrådsplatsen 18 september, 2018

Sverige måste bidra med en aktiv FN-politik även efter säkerhetsrådsplatsen och efter att en ny regering har kommit på plats, skriver Svenska FN-förbundets ordförande Annelie

Paul Svensson ny goodwill-ambassadör för Svenska FN-förbundet 17 september, 2018

Kocken, återvinnaren och hållbarhetsaktivisten Paul Svensson är ny goodwill-ambassadör för Svenska FN-förbundet med särskilt fokus på förbundets projekt Skolmat.