fbpx
23 maj, 2014 /

Inbjudan till frukostmöte

Inbjudan till frukostmöte 4 juni 2014 med Anna Lindstedt, Sveriges klimatambassadör & Henrik Carlsen, SEI.

Förhandlingarna om klimatet löper parallellt med förhandlingarna om den nya globala utvecklingsagendan, Post 2015, och de nya utvecklingsmål som ska ta vid i januari 2016.
Undertecknarna av FN:s ramkonvention om klimatförändringarna (United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCC) möts en gång per år för att diskutera hur det nya ramverket för klimatförändringarna ska se ut efter 2020.

I december i år är konventionsmötet förlagt till Lima. 2015 står Paris som värd för mötet. Det mötet blir viktigt för den fortsatta processen med klimatförhandlingarna.
Anna Lindstedt förhandlar för Sverige i konventionsmötena. Läs mer om konventionen här.
Läs mer om de årliga klimatmötena här.

FN:s klimatpanel, Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) släpper under 2013-2014 sin femte rapport. Ett antal delrapporter har släppts under hösten 2013 och våren 2014. Slutrapporten kommer hösten 2014. Henrik Carlsen, forskarassistent på Stockholm Environment Institute, kommenterar bland annat delrapporten om hur klimatförändringarna påverkar ekosystemen och därmed våra samhällen. Läs mer om IPCC här.

Tid: Onsdagen den 4 juni kl. 08.00-10.00. Kaffe/te och ostsmörgås serveras från kl. 08.00. Mötet börjar kl. 08.30.

Plats: Svenska Läkaresällskapet, Klara Östra Kyrkogata 10 i Stockholm, möteslokal Klubbrummet.

Anmälan: Till Pernilla Bergström, pernilla.bergstrom@fn.se senast den 2 juni. Anmälan är bindande.

FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic kommenterar.

Mötet leds av FN-förbundets generalsekreterare Linda Nordin.

Inbjudan finns här. (Word-dokument, 110 kB)

Välkommen!

Svenska FN-förbundet

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer

Svenska FN-förbundets arbete för en värld fri från krigsförbrytelser 

03 maj, 2024 / Nyheter

Ukraina, Gaza och Darfur är tre aktuella exempel på krigshärdar där det begår krigsförbrytelser. Normer, konventioner och verktyg för att hantera krigsförbrytelser och andra grova folkrättsbrott finns, men de är

Läs mer

FN-förbund diskuterade krigsbrott

29 april, 2024 / Nyheter

På inbjudan av Svenska FN-förbundet samlades nyligen sex nationella FN-förbund för att diskutera samarbete om krigsbrott, rättsskipning och de internationella domstolarna.

Läs mer

Över 100 ungdomar samlas för konferens om mångfald och inkludering

26 april, 2024 / Nyheter

I helgen går Svenska FN-förbundets årliga UNg-konferens av stapeln. Syftet är att engagera, informera och uppmuntra ungdomars globala engagemang och tro på FN som central aktör i arbetet för en

Läs mer

“Jag kämpade mot mina föräldrar för att de inte skulle gifta bort mig” 

25 april, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundet bidrar genom projekt Flicka till arbetet för att förebygga barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien. Projektet har haft stora framsteg och flera orter har övergett de båda skadliga traditionerna. Covid-19 och konflikten i norra Etiopien har dock lett till att situationen återigen har förvärrats.  

Läs mer

Unric – europeiskt nav för FN-information 

19 april, 2024 / Nyheter

FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, Unric, är en del av FN-sekretariatet. Arni Snaevarr är informatör för de nordiska länderna och arbetar med att sprida information om FN på olika språk.

Läs mer

Stort engagemang i Lunds FN-förening 

12 april, 2024 / Nyheter

Det finns ett stort engagemang i Lunds FN-förening som idag har över hundra medlemmar. Emiline Méry är nyvald ordförande i föreningen som jobbar med FN-frågor i fyra utskott.

Läs mer

Fortfarande hinder för hjälp till Gaza

11 april, 2024 / Nyheter

Trots en resolution i säkerhetsrådet nyligen fortsätter Israel att hindra tillträde till Gaza för FN:s humanitära organisationer.

Läs mer