23 maj, 2014 /

Inbjudan till frukostmöte

Inbjudan till frukostmöte 4 juni 2014 med Anna Lindstedt, Sveriges klimatambassadör & Henrik Carlsen, SEI.

Förhandlingarna om klimatet löper parallellt med förhandlingarna om den nya globala utvecklingsagendan, Post 2015, och de nya utvecklingsmål som ska ta vid i januari 2016.
Undertecknarna av FN:s ramkonvention om klimatförändringarna (United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCC) möts en gång per år för att diskutera hur det nya ramverket för klimatförändringarna ska se ut efter 2020.

I december i år är konventionsmötet förlagt till Lima. 2015 står Paris som värd för mötet. Det mötet blir viktigt för den fortsatta processen med klimatförhandlingarna.
Anna Lindstedt förhandlar för Sverige i konventionsmötena. Läs mer om konventionen här.
Läs mer om de årliga klimatmötena här.

FN:s klimatpanel, Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) släpper under 2013-2014 sin femte rapport. Ett antal delrapporter har släppts under hösten 2013 och våren 2014. Slutrapporten kommer hösten 2014. Henrik Carlsen, forskarassistent på Stockholm Environment Institute, kommenterar bland annat delrapporten om hur klimatförändringarna påverkar ekosystemen och därmed våra samhällen. Läs mer om IPCC här.

Tid: Onsdagen den 4 juni kl. 08.00-10.00. Kaffe/te och ostsmörgås serveras från kl. 08.00. Mötet börjar kl. 08.30.

Plats: Svenska Läkaresällskapet, Klara Östra Kyrkogata 10 i Stockholm, möteslokal Klubbrummet.

Anmälan: Till Pernilla Bergström, pernilla.bergstrom@fn.se senast den 2 juni. Anmälan är bindande.

FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic kommenterar.

Mötet leds av FN-förbundets generalsekreterare Linda Nordin.

Inbjudan finns här. (Word-dokument, 110 kB)

Välkommen!

Svenska FN-förbundet

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Kristina Bergsten är Årets FN-lärare

22 juni, 2022 / Pressmeddelanden

Kristina Bergsten från Munkagårdsgymnasiet i Tvååker tilldelas Svenska FN-förbundets pris Årets FN-lärare för särskilt betydelsefulla insatser för globala frågor i skolan.

Läs mer

Wienmöte ger ny kraft i nedrustningsarbetet

17 juni, 2022 / Nyheter

Den 21-23 juni hålls det första statspartsmötet inom FN:s kärnvapenförbud i Wien. Under veckan samlas nedrustningsvänliga folkrörelser och stater till möten och konferenser. Svenska FN-förbundet är på plats och rapporterar. Anmäl dig till vårt webbinarium!

Läs mer

Stockholm +50, kontraster och människan

10 juni, 2022 / Blogg

Så har FN:s högnivåmöte Stockholm+50 gått av stapeln. Tillsammans med representanter för såväl den svenska FN-rörelsen som FN-förbunden från Armenien, Finland, Georgien, Tanzania och Uganda var jag på plats. 

Läs mer

Stockholm +50: Tio uppmaningar för en mer hållbar värld

08 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades med att de två värdnationerna Sverige och Kenya presenterade ett uttalande som går under namnet Stockholmsagendan med tio uppmaningar till omvärlden.

Läs mer

Världsmiljödagen 5 juni

05 juni, 2022 / Nyheter

Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.

Läs mer

Intensiv vecka för miljön

04 juni, 2022 / Nyheter

FN-mötet Stockholm +50 avslutades på fredagen. En intensiv vecka för klimatet och miljön är över – och för den svenska FN och internationella FN-rörelsen stod det egna mötet Peoples’ Perspective i centrum.

Läs mer

Rättighetsfrågor i fokus när FN:s policychef besökte FN-förbundet

03 juni, 2022 / Nyheter

FN:s undergeneralsekreterare för policyfrågor Volker Türk besökte i veckan Svenska FN-förbundet och deltog i ett rundabordssamtal med FN-förbundets nätverk för mänskliga rättigheter. Han talade om FN:s arbete med pandemin, livsmedelskrisen, miljö- och klimatkrisen samt kriget i Ukraina.

Läs mer

Klimatförslag från världens FN-förbund inför Stockholm +50

01 juni, 2022 / Nyheter

Nitton konkreta förslag för en hållbar framtid överlämnades på onsdagen till Sveriges regering inför FN-miljömötet Stockholm +50. Avsändare är FN-förbundens världsfederation WFUNA och initiativtagare är Svenska FN-förbundet.

Läs mer

Klimatförändringar i Östafrika: Allt fler tvingas fly undan extremväder

30 maj, 2022 / Världshorisont

Klimatförändringar tvingar allt fler människor på flykt. Världshorisont har djupdykt i situationen i Östafrika där extremväder gör det allt svårare att odla, hålla boskapsdjur och hitta drickbart vatten.

Läs mer