fbpx
23 maj, 2014 /

Inbjudan till frukostmöte

Inbjudan till frukostmöte 4 juni 2014 med Anna Lindstedt, Sveriges klimatambassadör & Henrik Carlsen, SEI.

Förhandlingarna om klimatet löper parallellt med förhandlingarna om den nya globala utvecklingsagendan, Post 2015, och de nya utvecklingsmål som ska ta vid i januari 2016.
Undertecknarna av FN:s ramkonvention om klimatförändringarna (United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCC) möts en gång per år för att diskutera hur det nya ramverket för klimatförändringarna ska se ut efter 2020.

I december i år är konventionsmötet förlagt till Lima. 2015 står Paris som värd för mötet. Det mötet blir viktigt för den fortsatta processen med klimatförhandlingarna.
Anna Lindstedt förhandlar för Sverige i konventionsmötena. Läs mer om konventionen här.
Läs mer om de årliga klimatmötena här.

FN:s klimatpanel, Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) släpper under 2013-2014 sin femte rapport. Ett antal delrapporter har släppts under hösten 2013 och våren 2014. Slutrapporten kommer hösten 2014. Henrik Carlsen, forskarassistent på Stockholm Environment Institute, kommenterar bland annat delrapporten om hur klimatförändringarna påverkar ekosystemen och därmed våra samhällen. Läs mer om IPCC här.

Tid: Onsdagen den 4 juni kl. 08.00-10.00. Kaffe/te och ostsmörgås serveras från kl. 08.00. Mötet börjar kl. 08.30.

Plats: Svenska Läkaresällskapet, Klara Östra Kyrkogata 10 i Stockholm, möteslokal Klubbrummet.

Anmälan: Till Pernilla Bergström, pernilla.bergstrom@fn.se senast den 2 juni. Anmälan är bindande.

FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic kommenterar.

Mötet leds av FN-förbundets generalsekreterare Linda Nordin.

Inbjudan finns här. (Word-dokument, 110 kB)

Välkommen!

Svenska FN-förbundet

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

USA la veto mot vapenvila i Gaza

09 december, 2023 / Nyheter

Trots enormt lidande i Gaza stoppades ett förslag om humanitär vapenvila i säkerhetsrådet på fredagen. Att rådet därmed går emot FN-chefens initiativ i frågan är olyckligt, säger FN-förbundet.

Läs mer

FN och mänskliga rättigheter: Jubileum med nya utmaningar 

08 december, 2023 / Nyheter

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år den 10 december 2023. I en orolig värld måste vi alla stå upp för våra rättigheter, skriver Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson och företrädare för FN-rörelsen i hela landet.

Läs mer

MR-förklaringen 75 år – Mänskliga rättigheter hindrar krig och bygger fred 

07 december, 2023 / Världshorisont

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna fyller 75 år i december 2023. Mot bakgrund av oron i världen är den högst aktuell. Ursprungstanken bakom dokumentet är att förhindra att kriser och konflikter uppstår.

Läs mer

Årets FN-supporter: Vi måste hjälpas åt för att förändra

05 december, 2023 / Nyheter

36 år som ordförande och desto fler som engagerad medmänniska och förespråkare för FN:s kärnfrågor. Gunilla Grunditz från Varberg är Årets FN-supporter och hon menar att vägen framåt kräver samarbete och engagemang.

Läs mer

Viktig domstol skipar rättvisa vid omfattande förbrytelser 

01 december, 2023 / Världshorisont

Internationella brottmålsdomstolen ICC får allt större betydelse när det gäller att pröva och döma individer vid grova kränkningar mot mänskliga rättigheter och humanitär rätt.

Läs mer

FN hjälper i Gaza

29 november, 2023 / Nyheter

Tusentals människor har dödats i Hamas terrorattack den 7 oktober och Israels vedergällningskrig. Vapenvilan ger FN möjlighet att bistå skadade och behövande med humanitär hjälp.

Läs mer

”Många gravida dör i konflikter”

24 november, 2023 / Världshorisont

Flickor och kvinnor är särskilt utsatta i samband med kriser och konflikter. UNFPA, FN:s befolkningsfond, förklarar varför.

Läs mer

Årets FN-vän: Från ord till handling för Ukraina

22 november, 2023 / Nyheter

Talet om ökat svenskt stöd till Ukraina måste bli verklighet och alla kan göra en insats, säger Peter Ingvarsson i aktionsgruppen Ryssland ut ur Ukraina. Möt Årets FN-vän och läs om hur du kan engagera dig för Ukraina!

Läs mer

MR-brott i Iran – Efter 35 år väntar Sima fortfarande på upprättelse 

21 november, 2023 / Världshorisont

Sima Mirzaei förlorade sju familjemedlemmar 1988 när den iranska regimen avrättade tusentals politiska fångar. Allt hon önskar idag är att de ansvariga ska ställas inför rätta.

Läs mer