fbpx
23 maj, 2014 /

Inbjudan till frukostmöte

Inbjudan till frukostmöte 4 juni 2014 med Anna Lindstedt, Sveriges klimatambassadör & Henrik Carlsen, SEI.

Förhandlingarna om klimatet löper parallellt med förhandlingarna om den nya globala utvecklingsagendan, Post 2015, och de nya utvecklingsmål som ska ta vid i januari 2016.
Undertecknarna av FN:s ramkonvention om klimatförändringarna (United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCC) möts en gång per år för att diskutera hur det nya ramverket för klimatförändringarna ska se ut efter 2020.

I december i år är konventionsmötet förlagt till Lima. 2015 står Paris som värd för mötet. Det mötet blir viktigt för den fortsatta processen med klimatförhandlingarna.
Anna Lindstedt förhandlar för Sverige i konventionsmötena. Läs mer om konventionen här.
Läs mer om de årliga klimatmötena här.

FN:s klimatpanel, Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) släpper under 2013-2014 sin femte rapport. Ett antal delrapporter har släppts under hösten 2013 och våren 2014. Slutrapporten kommer hösten 2014. Henrik Carlsen, forskarassistent på Stockholm Environment Institute, kommenterar bland annat delrapporten om hur klimatförändringarna påverkar ekosystemen och därmed våra samhällen. Läs mer om IPCC här.

Tid: Onsdagen den 4 juni kl. 08.00-10.00. Kaffe/te och ostsmörgås serveras från kl. 08.00. Mötet börjar kl. 08.30.

Plats: Svenska Läkaresällskapet, Klara Östra Kyrkogata 10 i Stockholm, möteslokal Klubbrummet.

Anmälan: Till Pernilla Bergström, pernilla.bergstrom@fn.se senast den 2 juni. Anmälan är bindande.

FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic kommenterar.

Mötet leds av FN-förbundets generalsekreterare Linda Nordin.

Inbjudan finns här. (Word-dokument, 110 kB)

Välkommen!

Svenska FN-förbundet

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Nytt samarbete med FN-förbundet i Albanien

24 maj, 2023 / Nyheter

En delegation från Albaniens FN-förbund besökte i veckan Svenska FN-förbundets kansli i Stockholm för att signera ett samarbetsavtal mellan organisationerna. Svenska FN-förbundets internationella programansvariga, Mikaela Engwall, berättar om det nya partnerskapet.

Läs mer

FN-hjälp mot alla odds

16 maj, 2023 / Nyheter

I Afghanistan har talibanstyret förbjudit kvinnor att arbeta i internationella hjälpinsatser. Beslutet innebär ytterligare inskränkningar av kvinnors rättigheter i landet. Läs om hur FN bedriver humanitär verksamhet i en av världens svåraste situationer.

Läs mer

Unga i FN vill ha färre tal och mer dialog

11 maj, 2023 / Världshorisont

Dagens unga är morgondagens beslutsfattare. I rapporten ”Our common agenda” lyfter FN:s generalsekreterare António Guterres fram vikten av att lyssna till, och arbeta med, unga. Men hur väl är FN rustat för att låta unga tar mer plats i rummet? Och blir de lyssnade till?

Läs mer

Öppet brev till Sveriges statsminister

02 maj, 2023 / Nyheter

Omkring 40 organisationer skriver ett öppet brev till statsminister Ulf Kristersson om framtiden för Institutet för mänskliga rättigheter. Läs brevet här!

Läs mer

Glokala Sverige avslutades 30 april

02 maj, 2023 / Nyheter

Den 30 april 2023 avslutades samverkansprojektet Glokala Sverige. Samtliga 21 regioner och 189 kommuner deltog i projektet vid nedläggningen. Kommunikations- och utbildningsprojektet Glokala Sverige har pågått sedan 2018 med finansiering

Läs mer

Edik kämpar för ett demokratiskt samhälle 

30 april, 2023 / Världshorisont

20-årige Edik Kamalian är engagerad i det georgiska FN-förbundet UNAG. Han är en av många unga georgier som i mars i år tillsammans genom omfattande protester lyckades stoppa en lag som skulle ha fört landet i auktoritär riktning. 

Läs mer

Mänskliga rättigheter i föränderliga tider

28 april, 2023 / Blogg

Det är på många sätt en besynnerlig tid vi lever i. De snabba svängningarna i politiken och i världen är något vi alla märker av på olika sätt. Ett område som utmanas är mänskliga rättigheter.

Läs mer

Ny rapport: Arbetsgrupp presenterar förslag för stärkt FN-samarbete

19 april, 2023 / Nyheter

Världens länder behöver agera på sex områden för att stärka det globala samarbetet. Det säger en rådgivande högnivågrupp under ledning av Sveriges tidigare statsminister Stefan Löfven och Liberias tidigare president Ellen Johnson Sirleaf.

Läs mer

Happy, 20 år: Min dröm är att bli en ledare och skapa förändring

30 mars, 2023 / Världshorisont

Utmaningarna för flickor och kvinnor i Tanzania är många. Landets FN-förbund jobbar bland annat för att stärka kvinnors ekonomiska självständighet och egenmakt.

Läs mer