fbpx
27 november, 2018 / Blogg

En gåva som räcker långt

Så här några dagar efter Black Friday känns det viktigare än någonsin att ta sig en ordentlig funderare på hur man kan bidra till en bättre värld. Att hjälpa till med tid och engagemang genom att till exempel bli medlem i Svenska FN-förbundet är ett bra sätt. Ett annat är att ge ett bidrag som också gör stor nytta.

Jag har under mina år i ideell sektor haft förmånen att besöka utvecklingsprojekt i länder som Tanzania, Etiopien och Bangladesh. Jag har med egna ögon sett hur stor nytta FN och andra organisationer gör för att flickor inte ska bli bortgifta och få bestämma över sina egna kroppar och hur barn som får mat i skolan blir mätta, får bättre hälsa och utbildning och på sikt kan bidra till samhällsutvecklingen.

För det är ju målet i slutändan: att skapa långsiktiga, hållbara samhällen där de 17 globala målen för hållbar utveckling uppnås och gynnar alla. I dag på #GivingTuesday uppmuntrar jag så många som möjligt att vara med och ge en slant till de som behöver det allra mest. Bara några kronor kan göra stor skillnad.

Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Stötta gärna några av FN-förbundets projekt Flicka, projekt Skolmat eller projekt Minor. Ge din gåva här.

Petra Hallebrant
Generalsekreterare

Bli medlem

Bli medlem och engagera dig för en bättre värld.

Bli medlem >

Senaste nytt

Bred samling till försvar för ICC

20 juni, 2024 / Nyheter

Efter hot och attacker mot Internationella brottmålsdomstolen kräver 93 stater i ett upprop att domstolen och dess personal måste få arbeta utan påtryckningar. Också andra aktörer rycker nu ut till försvar för ICC.

Läs mer

Klyftor mellan fattiga och rika kräver stora satsningar

14 juni, 2024 / Nyheter

Ingen ska lämnas utanför, var löftet från världens länder 2015. Att löftet inte kommer att infrias är tydligt i årets rapport om hur det går med världens utvecklingsarbete enligt Agenda 2030.

Läs mer

Ny ledning och strategi för FN-förbundet

04 juni, 2024 / Nyheter

Ny ordförande, ny styrelse, inspirerande kulturinslag, engagerade diskussioner och besök av generalsekreteraren för FN-förbundens världsorganisation WFUNA. Det var några av inslagen under Svenska FN-förbundets kongress 2024 i Eskilstuna.

Läs mer

Juristen Sanna Wolk ny ordförande i Svenska FN-förbundet

02 juni, 2024 / Pressmeddelanden

Sanna Wolk valdes på lördagen till ny ordförande i Svenska FN-förbundet. Förbundet håller kongress i Eskilstuna i helgen.

Läs mer

Uttalanden vid FN-förbundets kongress 2024

02 juni, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets kongress 2024 antog uttalanden till stöd för civilsamhället i Georgien samt för FN-förbudet mot kärnvapen.

Läs mer

Varför har du engagerat dig i FN-rörelsen?

24 maj, 2024 / Världshorisont

Nästa vecka är det dags för kongress, en viktig helg för medlemmar i Svenska FN-förbundet. Världshorisont frågade fyra medlemmar om deras engagemang i FN-rörelsen.

Läs mer

Polarisering leder till mer global stress

23 maj, 2024 / Nyheter

FN:s utvecklingsprogram UNDP höll i april en svensk lansering av den årliga rapporten Human development report. 

Läs mer

Mellanstadieelever agerar delegater vid FN-rollspel 

16 maj, 2024 / Världshorisont

FN-rollspel är ett väl beprövat koncept som länge har arrangerats på gymnasienivå. Montessori Mondial i Lund är nu första grundskolan som introducerar delegater, presidier och allt vad spelen innebär för elever i årskurs fyra och fem.

Läs mer

UNg-konferens med internationellt fokus

08 maj, 2024 / Nyheter

Svenska FN-förbundets ungdomskonferens hade i år det största internationella deltagandet någonsin. Förutom ungdomar från Sverige medverkade även deltagare från Albanien, Armenien, Danmark, Finland, Georgien och Slovenien.  

Läs mer