Malmö FN-förening

Kommande events 2023

COLOMBIA’S SEARCH FOR ”TOTAL PEACE”
HOW TO CONDUCT 9 PEACE PROCESSES AT ONCE


Time: 25/9, 16:30-18.30 CEST
Place: ABF HUSET, LILLA SALEN, SPÅNEHUSVÄGEN 47, MALMÖ
Sign up: event@malmofn.org (deadline 24/9)

Information om föreläsningen:

Andreas Björklund har en kandidatexamen i freds- och konfliktvetenskap från Lunds universitet och en masterexamen i statsvetenskap från Köpenhamns universitet. Under de två senaste åren har han arbetat som politisk rådgivare på EU-delegationen i Colombia, Europeiska utrikestjänsten (EEAS), med fred och mänskliga rättigheter som huvudsakliga ansvarsområden. Colombia har präglats av en av världens längsta interna konflikter. I sin föreläsning kommer Andreas berätta om den aktuella politiska situationen i Colombia där regeringen med president Gustavo Petro (2022-) i spetsen, har inlett fredssamtal med flera väpnade grupper, såsom ELN, med visionen om att uppnå ”total fred”. Under föreläsningen kommer vi ha en fikapaus i mitten och en frågestund i slutet.

Vid frågor kontakta: event@malmofn.org

Världsdagen för sexuell hälsa

Måndag 4 september KL.13.00 – 16.00

MASTERING THE PATH TO A UN INTERNSHIP:
INSIGHTS FROM THE UNDP HEADQUARTERS
TIME:30/8 17.00-18.00 CEST

 

VÄLKOMMEN ATT TESTA BADMINTON!

 

Overshoot Festivalen 2023

27 JULI
FOLKETS PARK MALMÖ

Samhällsorganisationer i Malmö anordnar en festival för rättvisa, va med du också!
Miljö- och sociala rättviserörelser i Malmö har gått ihop för att arrangera Overshoot Festivalen som äger rum den 27 juli 2023 i Folkets Park.

FaceBook event:  https://fb.me/e/17YUS5flv och hemsida:  www.overshootfestivalen.se 

Festivalen syftar till att öka medvetenheten om miljö- och social rättvisa samt främja hållbarhet. Under festivalen kommer det att finnas kulturella och folkbildande aktiviteter som musik, barnteater, poesi, tal, panelsamtal och workshops. Därav tal av vår fantastiska ungdoms ansvariga Isak Sörling!

Festivalen äger rum den 27 juli kl 11-20, på Earth Overshoot Day, vilket är dagen då vi har förbrukat jordens budget för resurser för det här året globalt. Festivalen är en påminnelse om att vi inte använder våra resurser på ett rättvist sätt och att det är dags att agera för att skydda naturen och människor genom att flytta fram datumet.

Badmintonposter-UNICEF-Sveriges-frivilliggrupp-i-Malmö_2023

Overshoot Festivalen vill skapa hopp om en hållbar värld med en rättvis omställning genom att erbjuda en plats att samlas där människor kan lära av varandra. Festivalen kommer bland annat att innehålla ett stort ”Knytis” för folk att träffas och utbyta erfarenheter.

Festivalens anordnare har som mål att uppmärksamma, inspirera, stötta och samarbeta för en hållbar och rättvisare värld. Att kämpa för en hållbar och rättvis värld handlar om att kämpa för allas rättigheter och välbefinnande, oavsett var de bor, vilken bakgrund de har eller om det är människan eller naturen frågan är om. Festivalen är ett viktigt initiativ för att uppmärksamma vikten av att stå upp för allas rättigheter och planetens framtid.

Vill du vara volontär för eventet för Malmö FN-Förening?
maila: klaudia.zielinska@malmofn.org

Alla är välkomna att delta:)

Malmö Pride 2023

5th – 8th July

photo and text by https://malmopride.com/festival2023/

Come and celebrate our LGBTQIA+ community at Malmö Pride this year! Malmö Pride is a 4-day event that happens annually, promoting LGBTQIA+ rights through culture, education, and celebration. This year’s festival will bring back many of the cherished scenes we have seen and become known for over the years, including Pride House, Youth Pride, the Parade, our concerts, parties and more.


apply for event with UNA Malmö: https://forms.gle/twzSCXtGo7qp8KQV7

Pride 2023 med Malmös FN-Förening!

Var med och delta i årets Prideparad i Malmö!
Syftet med Malmö FN-Förenings deltagande i Prideparaden 2023 i Malmö är att visa stöd för hbtqia+, i samhället, främja mänskliga rättigheter, skapa solidaritet, öka medvetenheten om FN:s arbete och främja mångfald och inkludering.

När? Lördag 8/7 kl.11:30-…

Var? Malmö. Rutten startar på Kung Oscars Väg vid Stadsbiblioteket. Klockan 12 börjar vi så småningom att bilda tåget, då det skulle vara jättefint om ni kunde vara på platsen 11.30. På startplatsen kommer det att vara en liten scen med musik och tal. När alla har fått sin plats i tåget kommer vi att röra oss mot Folkets Park. Detta är planerat till klockan 13.00.

Hur?
Kom som du är!
Anmäl dig via formuläret: https://forms.gle/twzSCXtGo7qp8KQV7

Gratis deltagande.