Välkommen till Göteborgs FN-förening!

mars 11, 2024 /

Barnsektionen

Välkommen till Barnsektionen inom Göteborgs FN-förening!

Barnsektionen fokuserar på att främja barns rättigheter och implementeringen av barnkonventionen, med särskild fokus på Artikel 31: ”Barnets rätt till lek, vila och fritid”. Vi strävar efter att öka medvetenheten om barnkonventionen genom att organisera olika aktiviteter som sätter barns rättigheter i centrum. Genom att arrangera evenemang under betydelsefulla temadagar såsom ”Alla barns dag”, ”Flicka-dagen” eller ”Barnkonventionens dag”, lyfter vi fram viktiga ämnen som påverkar barn och unga.

En viktig del av vårt engagemang är våra regelbundna besök på Migrationsverkets boende, Sagåsen. Genom lek och aktiviteter strävar vi efter att skapa en positiv och stödjande miljö för barnen på Sagåsen.

Vi ser fram emot att fortsätta vara en aktiv del av Göteborgs FN-förening och tillsammans arbeta för att främja barns rättigheter och skapa en inkluderande miljö där alla barn kan blomstra. Är du intresserad av Barnsektionen? Mejla gärna oss så berättar vi mer!

Kontakt

E-post: barn.fn.gbg@outlook.com

Följ oss och vårt arbete

AKTUELLT I APRIL

Under april kommer Barnsektionens gruppledare att fortsätta genomföra workshops för barn i lågstadiet och anpassad grundskola, i syfte att sprida kunskap om Barnkonventionen och öka barnens delaktighet i Barnens dag 2024. Barnsektionens volontärer kommer också medverka på Vetenskapsfestivalen den 15–26 april. Utöver detta kommer Barnsektionen besöka Migrationsverkets boende Sagåsen två kvällar i april, för att interagera med barnen boende där.

Vi i Barnsektionen ser fram emot ett händelserikt april!

AKTUELLT I MAj

Fira Barnens dag med oss! Lördagen den 4 maj 2024 mellan klockan 10–17 uppmärksammar vi alla barn på deras helt egna dag – Barnens dag. Under Barnens dag finns massor av roligt för alla barn att uppleva och prova på. Göteborgs FN-förening kommer vara på plats och ha ansiktsmålning, utställning med teckningar målade av barn, dela ut popcorn, samt prata om Barnkonventionen och FN’s arbete för barn runtom i världen. Dessutom kommer FN-filuren vandra runt på området.

Är du intresserad av att vara volontär för FN-föreningen under Barnens dag? Maila till barn.fn.gbg@outlook.com. Hoppas vi ses på Barnens dag!

Senaste nytt