INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR

14902 av 20000 underskrifter

INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR

14902 av 20000 underskrifter

Stoppa rasistiska organisationer!

Alla som bor i Sverige ska kunna röra sig fritt utan att mötas av rasistiska eller nazistiska organisationer på gator och torg. Skriv under vår namninsamling och hjälp oss att göra Sverige rasistfritt!

FN har flera gånger kritiserat svenska regeringar för att de inte lever upp till FN:s rasdiskrimineringskonvention som kräver stopp för rasistiska organisationer.

Svenska FN-förbundet kräver att Sverige tar hårdare tag mot rasistisk organisering. Var med i kampanjen genom att skriva under vår namninsamling!

Tillsammans gör vi Sverige rasistfritt!

STOPPA RASISTISK ORGANISERING

Bäste justitieminister Morgan Johansson,

Alla som bor i Sverige ska kunna röra sig fritt utan att mötas av rasistiska eller nazistiska organisationer på gator och torg. Trots det sprider sådana organisationer sin propaganda under Almedalsveckan i Visby, vid Bokmässan i Göteborg och på andra ställen.

Föreningsfriheten är grundläggande i en demokrati men den får inte användas för att krympa det offentliga rummet och sprida hat och hot mot individer och grupper. När rasistisk organisering och aktiviteter hotar det öppna samhället och kränkningar leder till tystnad och rädsla måste samhället agera.

FN:s rasdiskrimineringskonvention kräver att rasistisk organisering stoppas. Alla ska ha rätt att under trygga former vistas på gator och torg i våra städer.

Jag stödjer kravet på ett rasistfritt Sverige.

Rasistfritt Sverige

  • * Dessa fält är obligatoriska

    Genom att klicka på "skicka" accepterar jag FN-förbundets integritetspolicy och godkänner att FN-förbundet får hålla mig uppdaterad om namninsamlingen och andra kampanjer via e-post.

TACK!

Du är med och står upp för ett rasistfritt Sverige!

Vi fortsätter att arbeta för att Sverige ska ta hårdare tag mot rasistiska organisationer och håller dig uppdaterad när vi lämnar in namninsamlingen.

Bli medlem

Dela uppropet och hjälp oss bli fler.

1971

ratificerade Sverige

FN:s

konvention mot rasdiskriminering

Vid varje granskning sedan dess

har Sverige fått kritik

för att vi inte har förbjudit rasistiska organisationer.

Tillsammans kan vi skapa en bättre värld

Framsteg vi idag tar för givet bygger på många människors långa engagemang. Tillsammans kan vi fortsätta arbetet med att skapa en bättre värld. Bli medlem i Svenska FN-förbundet och arbeta med oss för mänskliga rättigheter, fred och hållbar utveckling.

 

Om webbplatsen

Bakom webbplatsen står Svenska FN-förbundet. Vi är en ideell organisation och en svensk folkrörelse som arbetar för fred, hållbar utveckling och mänskliga rättigheter, samt ett starkare och bättre FN!

Vi engagerar oss mot rasism och för alla människors lika värde.