5 frågor till C-kursdeltagaren Hala

Hala Kathem deltog i 2018 års C-kurs i New York med FN-förbundet. Här berättar hon mer om resan.

Berätta om C-kursen i New York! Hur var upplägget och vad innehöll den?

Vi var en grupp som fick besöka FN:s huvudkontor (generalförsamlingen och sekretariatet), flera FN-organ, organisationer inom FN-systemet och FN-tjänstemän som vi fick diskutera med. Under kursens gång lärde vi oss mer på djupet om freds-och säkerhetsfrågor. Vår grupp hade även lite extra tur och fick träffa Sveriges FN-representation. Kursens upplägg var väldigt professionellt och strukturerat.

Vad lockade dig att söka till kursen och vad fick du ut av den?

Jag själv läser utveckling och internationellt samarbete och statsvetenskap så jag har alltid haft ett intresse för FN och deras arbete på djupet och hur olika FN-organ arbetar för en bättre värld.

Jag lärde mig mycket mer om FN:s arbete och jag fick även lära mig mycket av diskussionerna med FN-tjänstemän.

Vem rekommenderar du kursen för?

För alla som har ett stort intresse för internationella samarbeten, globala frågor, mänskliga rättigheter samt freds- och säkerhetsfrågor osv.

Är det något särskilt du vill dela med dig av?

Inte riktigt, men jag har ett tips! När man väl är där ska man verkligen passa på och fråga allt man undrar. Man kan även vara lite extra påläst om vissa FN-organ. (Organen som ska besökas finns med på schemat) Jag rekommenderar verkligen att man söker till kursen, det var så värt det!

Hur har din bild av FN:s arbete påverkats av kursen?

Jag har verkligen fått ett större förtroende för FN:s arbete och mer hopp för en utvecklad, rättvis och hållbar värld. De gör verkligen ett riktigt bra jobb.

Är du nyfiken på våra ABC-kurser? Håll koll i kalendern!