FN räddar liv

Sedan 2011 har inbördeskriget i Syrien lett till ett enormt humanitärt lidande för landets befolkning. Därför går vår katastrofinsamling till FN:s livsmedelsprograms arbete med att nå ut med matpaket till miljontals utsatta syriska flyktingar som kämpar för sin överlevnad. Matpaketen kan bestå av olika typer av mat som till exempel pasta, ris, bulgur, olja, vetemjöl, bönor, salt, socker och konserver. Behoven är enorma och resurserna räcker inte till för att kunna hjälpa alla behövande.

Du kan skapa hopp och rädda liv genom att stödja utsatta människor med matpaket. 50 kr räcker till mat för 2 personer i en vecka, 125 kr räcker till mat för en familj i en vecka och 250 kr räcker till mat för en familj i två veckor. Ditt bidrag gör skillnad – ge en gåva idag!

Humanitär katastrof i Syrien

Inbördeskriget i Syrien har dödat hundratusentals människor. Den syriska civilbefolkningen har mötts av militärt våld, flygattacker och klustervapen från regimen och väpnade oppositionsgrupper. Miljontals människor har drivits från sina hem och tvingats fly landet eller leva som flyktingar i sitt eget land.

Situationen i Syrien är en av de största humanitära katastroferna någonsin. FN arbetar aktivt för att nå fram med stöd till den hårt drabbade civilbefolkningen och har hittills lyckats bistå miljontals människor. Behoven är fortfarande enorma och många människor lever utan de mest basala saker som vatten och mat.

All insamling går via Svenska FN-förbundets 90-konto, PG 90 05 63-8, och granskas av Svensk Insamlingskontroll.

Stöd människor på flykt

Du kan skapa hopp och rädda liv genom att stödja utsatta människor med matpaket.

Ge en gåva >