Så här gör du för att tävla i musiktävlingen UNsigned!

Vad är #UNsigned?
#UNsigned är en musiktävling arrangerad av Svenska FN-förbundet där unga är med och tävlar om att få sin låt utgiven. Målet med tävlingen är att engagera unga i den samhällsfråga som låten måste handla om. I år är det jämställdhet. Du kan skicka in ditt bidrag från den 2 maj till och med 12 juni. Detta är en fantastisk möjlighet för dig som vill kicka igång en karriär inom musik!

Kriterier för

  • Låten måste handla om jämställdhet. Läs mer om mål fem om jämställdhet.
  • Låten får vara max 4 minuter lång.
  • Du/ni har inget nuvarande avtal med skivbolag.
  • Låten ska vara partipolitiskt och religöst obunden och inte uppfattas stötande eller diskriminerande.
  • Du får endast skicka in ett tävlingsbidrag.

Vad vinner jag?
Vinnaren skriver avtal med Freebird Entertainment AB. Vinnarlåten blir utgiven och ersätts med royalty på försäljningen. Vinnaren meddelas per mail under augusti. Svenska FN-förbundet och Freebird Entertainment AB kan använda sig av låten i sociala medier och i marknadsföringssyften. Eventuella resor inom Sverige i samband med tävlingen bekostas av deltagarna själva om inte annat är överenskommet.

Vem kan vara med? 
Tävlingen gäller endast personer bosatta i Sverige i åldrarna 13-19. Du som tävlar kan som yngst fylla 13 år 2018 och kan som äldst fylla 19 år 2018. Det går att tävla som enskild artist eller i grupp (max 8 personer). Du ansvar själv för att säkerställ att målsmans godkännande finns.

Hur går det till?
Du skriver en låt om jämställdhet och spelar in ett filmklipp där du framför den. Du skickar in filmklipp och låttext till Svenska FN-förbundet. Sedan väljer juryn ut en vinnare som offentliggörs i augusti. Juryn är utvald av Svenska FN-förbundet och du kan läsa mer om jurymedlemmarna här. Juryns beslut går inte att överklaga.

För ytterligare frågor kontakta unsigned@fn.se

Skicka in bidraget SENAST DEN 12 JUNI.

Skicka in bidrag

Här skickar du in ditt bidrag till tävlingen!

Mål 5 - Jämställdhet

Läs mer om jämställdhet för inspiration till din låt.

Låtskrivartips

Hur har våra jurymedlemmar gjort sina låtar? Tips och trix!

Juryn

Läs mer om vilka som sitter i juryn.