Är du ung och vill engagera dig för en bättre värld?

Unga äger framtiden. Var med och påverka den med oss! Bli medlem idag.

Vi har idag den största generationen unga med 1.8 miljarder unga runt om i världen. För att uppnå fredliga, inkluderande och hållbara samhällen behöver vi inkludera unga i viktiga beslut som tas och inkludera unga i arbetet för en bättre värld.  

I Our Common Agenda som är en rapport FN:s generalsekreterare Antonio Guterres tog fram för att FN och medlemsländerna ska möta nutidens globala problem lyfter han vikten av att unga personer ska kunna engageras i FN:s beslutsprocesser. Guterres föreslår också att unga personer ska ges tillträde till de forum där besluten tas, bland annat genom att vi skapar fler mötesplatser och utbildningstillfällen för att stärka unga. 

Svenska FN-förbundet arbetar för att stärka ungdomsperspektivet och se till att fler unga får ökad kunskap i globala frågor men också tillgång till mötesplatser för att skapa engagemang och påverkan.

Just nu befinner vi oss i en väldigt osäker värld som präglas av krig, svältkatastrof, konflikter och vår tids största kris – klimatkrisen.  Ingen kan göra allt – men tillsammans kan vi göra något.  
  

Som ung i FN-förbundet kan du vara med och engagera dig på många olika sätt!
Exempelvis kan du: 

Som ungdomsmedlem kan du särskilt engagera dig i detta: 

 Gör din röst hörd och påverka debatten! 

Bidra med egna idéer och få stöd i genomförandet 

Har du en egen idé om hur du vill använda din röst och engagera dig för FN. Hör av dig till vår ungdomssekreterare leymuun.farah@fn.se – vi bollar gärna idéer och ger stöttning och verktyg för att du ska kunna forma ditt eget medlemskap och engagemang hos oss.
 

Världen är osäker. Krig, konflikter och klimatkris kräver gemensamma lösningar. Du behövs – bli medlem i Svenska FN-förbundet och engagera dig för en bättre värld.  

Bli medlem

Engagera dig tillsammans med andra!

Bli medlem idag

Bli ambassadör

Vi söker ungdomsambassadörer till globala målen.

Läs mer

För dig som är ung

Mer information om vårt arbete för unga medlemmar.

Läs mer

Engagera dig!

Gå med i vår folkrörelse och engagera dig för en bättre värld

Bli medlem >