Vi söker vikarierande handläggare till enheten för förenings- och medlemsutveckling

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett starkare FN. Till vårt kansli i Stockholm söker vi nu en vikarierande handläggare som vill stärka och engagera FN-förbundets lokalföreningar. Välkommen med din ansökan! 

I denna roll ansvarar du för att stärka, stödja och utveckla den svenska FN-rörelsen, med fokus på FN-föreningar. Du kommer att handlägga projektbidrag, arbeta med engagemangsmaterial och ha löpande kontakt med föreningsstyrelser. Du kommer även att vara projektledare för FN-forum – vår folkrörelse stora mötesplats under 2023.  Tjänsten är placerad på enheten Förenings- och medlemsutveckling på avdelningen Lokalt engagemang. Du kommer arbeta främst med ett litet team projektledare på din enhet för att tillsammans stärka den svenska FN-rörelsen. Du kommer även samarbeta med övriga medarbetare på kansliet.  


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter 

 • Att agera kontaktperson på ett inspirerande och lättillgängligt sätt till FN-föreningar och distrikt, främst via styrelser och ordförande. Detta involverar mejl, telefonsamtal, fysiska och digitala möten. 
 • Planera och genomföra FN-rörelsen största mötesplats 2023 – FN-forum.  
 • Tillsammans med din enhet ska du handlägga projektbidragsansökningar och ta fram engagemangsmaterial.  
 • Ta fram föreningsstärkande material, lathundar, instruktioner osv som gör att föreningarna kan driva attraktiv verksamhet som lockar medlemmar. 
 • Arrangera nationella och regionala evenemang, utbildningar och aktiviteter 
 • Nedläggning och uppstart av FN-föreningar. 
 • Planering och rapportering till våra finansiärer  
 • Erbjuda stöd inför och efter FN-föreningars årsmöten.  


Dina kvalifikationer  

Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning, föreningsverksamhet och styrelsearbete. Även erfarenheter av att arrangera utbildningar, kommunikationsarbete, bidragsansökningar och administration ser vi som en tung merit.  

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och trivas med att hålla presentationer inför grupper. Arbetet innebär möten med människor där din förmåga att entusiasmera och engagera är viktiga egenskaper. Vi har många lokalföreningar och det är viktigt att du är flexibel och är van vid att hålla många bollar i luften samtidigt. Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och lösningsorienterad. Du stimuleras av att ha varierande arbetsuppgifter och känner dig trygg med stort eget ansvar. Du trivs lika bra med att arbeta självständigt som i grupp. Du bör ha följande kvalifikationer: 

 • Trivas med att ge god service till personer som är ideellt engagerade i våra lokalföreningar  
 • Relevant eftergymnasial utbildning i till exempel statsvetenskap, kommunikation eller pedagogik 
 • Kompetens och erfarenhet av styrelsearbete och föreningsverksamhet 
 • Kompetens och erfarenhet av projektledning och projektadministration inkl budgetansvar 
 • Erfarenhet av att engagera medlemmar i civilsamhället, gärna i globala och politiska frågor 
 • Mycket god kommunikatör  
 • God kännedom om, och intresse för, internationell politik och FN 


Meriterande  

 • Engagemang i ideella organisationer och folkrörelser, gärna Svenska FN-förbundet  
 • Planerat och genomfört större evenemang, utbildningar och föreläsningar 
 • Arrangemang av digitala evenemang och vana att hantera digitala mötesplattformar  

Utöver kvalifikationer och meriter förväntar vi oss att du delar grundläggande FN-värderingar. Vi eftersträvar mångfald och uppmanar därför personer oavsett bakgrund att söka.  

Hur du söker: 
Mejla CV och personligt brev till jobb@fn.se  

Arbetsort: Stockholm 
Tjänsten: Start 17 oktober 2022 och avslutas den 14 april 2023. Vi genomför intervjuer löpande och tillsätter tjänsten när vi hittat rätt person.  
Omfattning: Heltid  
Arbetstid: Målstyrd arbetstid. Arbetet sker i första hand på vardagar under kontorstid, men i tjänsten ingår vissa kvällar och helger samt resor i Sverige.  

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter: https://fn.se/integritetspolicy/. 

Om Svenska FN-förbundet 
Svenska FN-förbundet är en fristående medlemsorganisation som samlar individer och organisationer i arbetet för ett starkare och bättre FN. Tillsammans med medlemmar och samarbetspartner arbetar vi med att utbilda, driva opinion och påverka inom FN:s tre pelare fred och säkerhet, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. Läs mer om oss på fn.se.