Svenska FN-förbundet söker en kommunikatör (vikariat) 

Till vårt kansli i Stockholm söker vi nu dig som är kommunikatör och vill vara en driftig kraft i vårt team. Här får du möjligheten att leda vår närvaro i våra sociala media och vara med i utformandet av större evenemang och kampanjer. 

Tillsammans med ytterligare två kommunikatörer så för ni verksamheten framåt ur ett kommunikativt perspektiv, med ett taktiskt, rådgivande perspektiv och ett mer producerande. Du ansvarar för planering, annonsering och uppföljning i våra some-kanaler och bidrar även med content. Utöver det kommer du bidra med strategiskt tänkande i de kampanjer och event som förbundet arbetar med.  

Du arbetar nära avdelningens chef för att stärka förbundets opinionsbildning och påverkan. Du är självklart kunnig inom textproduktion – såväl korta copytexter i sociala medier som längre djupgående texter om våra fokusfrågor.  

En viktig del av vårt arbete är betald annonsering. Du behöver därför ha goda kunskaper om Facebook Ads Manager och gärna också Google Ads. Vi utvärderar och analyserar ständigt våra sociala medieinsatser och du ska därför också gärna tänka analytiskt och sträva efter att hela tiden förbättra vårt resultat.

Formella krav
• Relevant arbetslivserfarenhet som kommunikatör, minst tre år 
• Erfarenhet av Facebook Ads Manager 
• Du har god kunskap om digital marknadsföring 
• God vana att jobba i Adobe Creative Cloud, primärt Photoshop och InDesign för layout och tryck
• Vana att jobba i CMS, som WordPress 
• Kunskap kring bevaka och hantera dialoger i sociala medier utifrån communityregler  

Meriterande 
• Erfarenhet av att delta som kommunikativ expert i projekt 
• Erfarenhet av arbete i Google Analytics och kunskap i att dra strategiska och analytiska slutsatser utifrån data och rapporter
• Erfarenhet av digital marknadsföring i Google Grants 
• Erfarenhet av påverkansarbete eller opinionsbildning
• Foto- och videokunskaper  
• Erfarenhet av folkrörelser och medlemsstyrda organisationer 
• Kunskap om FN-systemet och FN:s fokusområden fred och säkerhet, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling 

 Viktiga egenskaper
• Du har god analytisk förmåga 
• Du har ett stort intresse för digitala trender 
• Du är resultatinriktad, initiativtagande och mån om tidsfrister och rapportering  

Som person är du en lagspelare som trivs med kontaktytor över hela organisationen, och även inom vår folkrörelse. Du är proaktiv och lösningsorienterad och kan växla mellan en strategisk blick och en operativ hand i det vardagliga arbetet. Du är organiserad och strukturerad, samtidigt som du har en kreativ ådra. Att skriva olika typer av texter är något du känner dig bekväm med och du har lätt för att sätta dig in i olika sakfrågor och förklara dem på ett enkelt sätt. Du kan visualisera budskap utifrån en bestämd profil och tar gärna helhetsgrepp om digitala kampanjer. Arbetet sker tidvis i högt tempo och det är viktigt att du känner dig bekväm med att jobba med flera korta och längre projekt parallellt.   

Utöver kvalifikationer och meriter förväntar vi oss att du delar grundläggande FN-värderingar. Vi värnar om mångfald och uppmanar därför personer oavsett bakgrund att söka. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.  

Om Svenska FN-förbundet  
Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi menar att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. Vi är en fristående medlemsorganisation bestående av 70 lokalföreningar runt om i Sverige med totalt ca 5 000 medlemmar. På förbundskansliet i Stockholm finns ett 30-tal medarbetare. Vi arbetar med information och utbildning, påverkansarbete, granskning av hur Sverige lever upp till sina åtaganden gentemot FN, internationellt utvecklingssamarbete och stöd till FN:s arbete i fält. 

Frågor och ansökan  
Tjänsten är vikariat med start 23 februari till mitten av januari 2024, heltid med målstyrd arbetstid. Placeringsort Stockholm. 

Du ansöker i formuläret nedan med CV och personligt brev. Sista ansökningsdag 25 november, men vi genomför intervjuer löpande. Frågor hänvisas till Kommunikation- och marknadschef Moniqa Löfstedt, moniqa.lofstedt@fn.se. Facklig representant är Anneli Nilsson, anneli.nilsson@fn.se.     

Ansökan kommunikatör (vikariat) 

Max filstorlek: 63 MB.
Max filstorlek: 63 MB.

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter: https://fn.se/integritetspolicy/.