Så startar du en egen insamling på Facebook!

Vill du skapa en insamling till ett ändamål som ligger dig varmt om hjärtat – ta hjälp av Facebook! Läs mer om hur du skapar en insamling på Facebook här.

För att skapa en insamling på Facebook gör så här:

 1. Gå till Facebook Fundraisers.
 2. Klicka på ”samla in pengar”.
 3. Vid frågan ”vem samlar du in pengar till” – klicka på välgörenhet.
 4. Välj organisationen du vill samla in pengar till (Svenska FN-förbundet). Om vi inte dyker upp i listan går det att söka efter organisationer.
 5. Välj vem som håller i insamlingen. Oftast kommer det vara du själv så se till att ditt namn syns. Om du är administratör för en sida på Facebook kan du även välja den som insamlare.
 6. Se till att rätt organisation står ingivet som organisation du samlar in pengar för.
 7. Välj vilken summan du vill samla in.
 8. Ange datum insamlingen ska avslutas.
 9. I nästa steg döper du din insamling, exempelvis ”Petras insamling till Svenska FN-förbundet”.
 10. Skriv gärna en liten motiverande text om varför du samlar in pengar och kort om vilka Svenska FN-förbundet är. Till exempel: Svenska FN-förbundet är en ideell organisation och en svensk folkrörelse som arbetar för en bättre värld och för ett starkare och bättre FN. Svenska FN-förbundet arbetar för fred, hållbar utveckling och mänskliga rättigheter, både i Sverige och globalt. Vi driver projekt inom flickors rättigheter genom projektet Flicka, vi ökar kunskap och minskar hunger genom projektet Skolmat, vi röjer minor och sprider kunskap om dess effekter genom projektet Minor, och vi bedriver katastrofinsamling till Syrien.

  I jul fokuserar vi på projekt Flicka i vår insamling och då passar denna text bra:
  Vill du vara med och stötta flickor? Denna jul samlar jag in pengar till Svenska FN-förbundets projekt Flicka. Genom projekt Flicka får utsatta flickor i norra Etiopien möjlighet till en ljusare framtid, utan barnäktenskap och könsstympning. Alla bidrag gör skillnad, stora som små. Tack för ditt stöd!
 11. I nästa steg väljer du omslagsbild, till exempel denna bild från projekt Flicka. Klicka på ”redigera” så kan du själv ladda upp en bild.
 12. Välj ”skapa” och din insamling är klar!
 13. Bjud in vänner till din insamling och dela den i sociala medier. Skriv gärna peppande inlägg i själva insamlingen under tiden den pågår. På så sätt syns din insamling mer och engagerar fler!

Tack för att du stödjer vårt arbete med en insamling!