Vi söker en praktikant till vår föreningsverksamhet

Svenska FN-förbundet är folkrörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi tycker att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med kommunikation och utbildning, påverkansarbete, granskning av hur Sverige lever upp till sina åtaganden gentemot FN, internationellt utvecklingssamarbete samt stöd till FN:s fältarbete. Vi bedriver kampanj- och insamlingsverksamhet inom projekten Flicka, Skolmat, Minor samt en katastrofinsamling till Syrien.

Nu söker vi en praktikant med inriktning på föreningsarbete inför höstterminen 2019, med placering på förbundets kansli i vår organisationsenhet i Stockholm.

Organisationsenheten på Svenska FN-förbundet har ansvar för kontakten och utvecklingen av våra föreningar och distrikt med hjälp av vår organisationssekreterare och vår ungdomssekreterare.

Som föreningspraktikant kommer du att vara inblandad i allt föreningsarbete på kansliet samtidigt som du arbetar särskilt nära ungdomssekreteraren och organisationssekreteraren. Du kommer också att vara ett stöd till kontorsservice.

Arbetsuppgifterna kan handla om alltifrån administrativa uppgifter som att uppdatera kontaktuppgifter till föreningar och distrikt, se till så att beställt material skickas till våra föreningar, koordinera olika projektbidrag till att vara med och arrangera utbildningar och evenemang till att vara med och uppdatera kommunikation som t ex verksamhetsbrev och Facebook-sidan för ungdomsverksamheten.

Hos oss på FN-förbundet är det positiv stämning och högt tempo och som praktikant får du stor inblick i bredden av föreningsarbetet på en organisation. Du kommer att få kunskap och erfarenhet av såväl det operativa som det strategiska arbetet då vi också är inne i ett spännande förändringsarbete och utveckling av vår folkrörelse.

Kvalifikationer

 • Du har en gymnasieutbildning eller motsvarande
 • Du hanterar Microsoft Office-paketet väl
 • Du gillar att uttrycka dig med bild och text i sociala medier, gärna film
 • Du är medlem i Svenska FN-förbundet och har erfarenhet av att vara föreningsaktiv, gärna hos oss eller hos en annan organisation
 • Du är en öppen och positiv person som tar egna initiativ och kan arbeta självständigt
 • Du gillar att ta ansvar och att hålla ihop projekt och aktiviteter
 • Du är strukturerad och har en organisatorisk förmåga
 • Du har ett intresse för FN och global utveckling

Meriterande

 • Ytterligare utbildning inom samhällsvetenskap och utvecklingsfrågor
 • Erfarenhet av medlemsvärvning
 • Styrelsearbete i en förening/distrikt

Praktiken är på heltid 20 veckor under höstterminen. Vi kan tyvärr inte ta emot praktikanter för endast en del av terminen. Svenska FN-förbundet har inte heller möjlighet att avlöna praktikanter men ger lunchersättning. Du får ett intyg efter avslutad praktiktjänstgöring.

Frågor och ansökan

Välkommen med din ansökan senast 31 maj. Skicka ditt CV och ett personligt brev till jobb@fn.se och märk din ansökan med ”praktikant föreningsarbete”

Vid frågor kontakta Elias Aspudd på elias.aspudd@fn.se eller telefon 08-462 25 67.

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter: https://fn.se/integritetspolicy/