Vi söker en praktikant till vår organisationsenhet

Nu söker vi en praktikant med inriktning medlems- och föreningsengagemang inför vårterminen 2021, med placering på Svenska FN-förbundets kansli i Stockholm och hemarbete i förhållande till coronapandemin. Som praktikant på vår organisationsenhet arbetar du nära organisationsutvecklaren, organisationskoordinatorn och ungdomssekreteraren i arbetet med att verka för ett starkt och aktivt FN-engagemang i civilsamhället.

Hos oss på Svenska FN-förbundet är det positiv stämning och högt tempo. Som praktikant får du stor inblick i hur civilsamhällets organisering och påverkansarbete sker på en ideell medlemsbaserad organisation. Du kommer att få kunskap och erfarenhet av såväl det operativa som det strategiska arbetet under din praktik.

Vi söker dig som är kreativ, strukturerad och lösningsorienterad. Du stimuleras av att ha varierande arbetsuppgifter och känner dig trygg med att ta eget ansvar och egna initiativ. Du trivs lika bra med att arbeta självständigt som du gör i grupp. Visst hemarbete kan förekomma beroende på hur läget med pandemin utvecklar sig.

Arbetsuppgifter

 • Bidra till det strategiska utvecklingsarbetet för en bättre och starkare folkrörelse
 • Producera engagerande innehåll till nyhetsbrev, webb och sociala medier
 • Assistera i arbetet med att förbereda FN-förbundets kongress
 • Möjliggöra föreningsengagemang genom exempelvis administration och handläggning av projektbidrag och årsmöteshandlingar
 • Medverka i arbetet med vårens medlemsrekrytering och kampanjer

Kvalifikationer

 • Relevant eftergymnasial utbildning i till exempel, till exempel statsvetenskap, internationella relationer, ekonomi eller kommunikation.
 • Erfarenhet från tidigare engagemang i civilsamhället
 • Erfarenhet av Microsoft Office-paketet
 • God kommunikatör med erfarenhet av att uttrycka sig i både tal och skrift

Meriterande

 • Är medlem i Svenska FN-förbundet
 • Erfarenhet av att vara föreningsaktiv, gärna hos oss eller hos en annan organisation

Praktiken är på heltid 20 veckor under vårterminen 2021. Ansökande måste vara anslutna till ett universitet eller högskola. Vi kan tyvärr inte ta emot praktikanter för endast en del av terminen. Svenska FN-förbundet har inte heller möjlighet att avlöna praktikanter, men erbjuder lunchersättning. Du får ett intyg efter avslutad praktiktjänstgöring. Resor inom Sverige kan förekomma beroende på hur situationen med covid-19 ser ut.

Frågor och ansökan

Välkommen med din ansökan senast 11 oktober. Ansök via länken och välj vilken eller vilka praktikplatser du söker. Bifoga CV och personligt brev. Vid frågor om våra praktikplatser är du välkommen att kontakta praktik@fn.se.

Ansök

Sök praktik för hösten 2020.

Till ansökan >