Nu söker vi en kommunikatör

Vill du vara med oss i vårt arbete för en bättre värld? Nu söker vi en kommunikatör med särskilt fokus på våra sociala medier och webb till vårt kansli i Stockholm!

Om rollen
Vi arbetar för ett bättre och starkare FN och vi söker nu dig som vill vara med och utveckla våra digitala kanaler och vår närvaro på nätet. Du kommer att ansvara för att skapa innehåll i våra sociala mediekanaler och för fn.se. Du följer resultatet och hanterar dialog i sociala medier. Utöver det kommer du skapa digitala kampanjer och bidra med strategiskt tänkande för sociala medier och webb i de kampanjer förbundet arbetar med. Du har kunskap om analys och utvärdering och följer upp resultat i Google Analytics och liknande verktyg.

Du arbetar nära avdelningens övriga medarbetare för att tillsammans stärka förbundets opinionsbildning och påverkan. Det är därför meriterande om du har erfarenhet av påverkansarbete eller opinionsbildning. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med press och media. Du är självklart kunnig inom textproduktion – såväl korta copytexter i sociala medier som längre djupgående texter om våra fokusfrågor. 

En viktig del av vårt arbete är betald annonsering. Du behöver därför ha goda kunskaper om Facebook Business Manager och gärna också Google Ads. Vi utvärderar och analyserar ständigt våra sociala medieinsatser och du ska därför också gärna tänka analytiskt och sträva efter att hela tiden förbättra vårt resultat. Du kommer att ha budgetansvar för förbundets webb och sociala medier. 

Om dig
– Du har relevant erfarenhet, gärna ett par år
– Du har god analytisk förmåga
– Du har erfarenhet av Facebook Business Manager
– Du har ett stort intresse för digitala trender
– Du uttrycker dig väl i tal och skrift och är van vid att skriva både kort copy och längre nyhetsmässig text
– Du har god kunskap om digital marknadsföring
– Du är resultatinriktad, initiativtagande och mån om tidsfrister och rapportering
– Du är van att arbeta med CMS som WordPress
– Du har god erfarenhet av arbete i Google Analytics och att dra strategiska och analytiska slutsatser utifrån data och rapporter
– Du har erfarenhet av digital marknadsföring i Google Grants
– Du är väl bevandrad i redaktionell utveckling av såväl webb som sökmotorsoptimering
– Vana vid att bevaka och hantera dialoger i sociala medier utifrån communityregler
– Du kan använda de vanliga programmen i Adobe Creative Cloud, såsom Photoshop och/eller InDesign

Meriterande
– Press- och medieerfarenhet
– Erfarenhet av att leda projekt
– Kunskap om FN-systemet och FN:s fokusområden fred och säkerhet, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling
– Foto- och videokunskaper
– Erfarenhet av folkrörelser och medlemsstyrda organisationer

Utöver kvalifikationer och meriter förväntar vi oss att du delar grundläggande FN-värderingar. Vi värnar om mångfald och uppmanar därför personer oavsett bakgrund att söka. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Som person är du en lagspelare som trivs med kontaktytor över hela organisationen, och även inom vår folkrörelse. Du är proaktiv och lösningsorienterad och kan växla mellan en strategisk blick och en operativ hand i det vardagliga arbetet. Du är organiserad och strukturerad, samtidigt som du har en kreativ ådra. Att skriva olika typer av texter är något du känner dig bekväm med och du har lätt för att sätta dig in i olika sakfrågor och förklara dem på ett enkelt sätt. Du kan visualisera budskap utifrån en bestämd profil och tar gärna helhetsgrepp om digitala kampanjer. Arbetet sker tidvis i högt tempo och det är viktigt att du känner dig bekväm med att jobba med flera korta och längre projekt parallellt.  

Om Svenska FN-förbundet 
Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi menar att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. Vi är en fristående medlemsorganisation bestående av 70 lokalföreningar runt om i Sverige med totalt 5 000 medlemmar. På förbundskansliet i Stockholm finns cirka 30 medarbetare. Vi arbetar med information och utbildning, påverkansarbete, granskning av hur Sverige lever upp till sina åtaganden gentemot FN, internationellt utvecklingssamarbete och stöd till FN:s arbete i fält.

Frågor och ansökan 
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi genomför intervjuer löpande.  Fyll i din ansökan i formuläret här nedan.

Frågor hänvisas till PR-chef Mathias Leveborn, mathias.leveborn@fn.se.  

Fackliga representanter är Jonas Andersson, jonas.andersson@fn.se.   

Ansökan kommunikatör

  •  
  •  
  •  
  • Max filstorlek: 63 MB.
  • Max filstorlek: 63 MB.

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter.