Vi söker en vikarierande internationell programansvarig

Svenska FN-förbundet är rörelsen för ett bättre och starkare FN. Vi tror att internationellt samarbete är en förutsättning för en fredligare och mer rättvis värld. FN-förbundet arbetar med påverkansarbete, granskning av hur Sverige efterlever sina åtaganden gentemot FN, information, internationellt utvecklingssamarbete och insamlingsverksamhet.

Vi söker nu en engagerad programansvarig till Svenska FN-förbundets kansli i Stockholm, en programansvarig som kommer att arbeta med FN-förbundets internationella programsamarbeten med systerorganisationer i andra delar av världen. Tjänsten som internationell programansvarig är mångskiftande och innebär ett helhetsansvar för våra internationella utvecklingsprogram. Du kommer att arbeta med ledning, samordning, utveckling och kvalitetssäkring av FN-förbundets internationella programverksamhet.

Arbetet innebär handläggning av pågående program (innefattande bland annat planering, ansökan, uppföljning, rapportering, utvärdering och ekonomisk redovisning), och att utarbeta förslag för utveckling av programverksamheten. I arbetet ingår resor till de länder du ansvarar för.

I arbetet ingår också att bidra till Svenska FN-förbundets övergripande verksamhet, med strategiskt stöd till programplanering och rapportering, framtagande av informationsmaterial samt genomförande av utåtriktade verksamheter genom möten, seminarier och utbildningar. Vi förutsätter att du är resultatinriktad och har ett stort intresse för internationellt utvecklingssamarbete med fokus på civilsamhället och FN.

Du ansvarar för samarbetet med Svenska FN-förbundets systerförbund runt om i världen. För närvarande samarbetar vi med FN-förbunden i DR Kongo, Tanzania, Zimbabwe, Georgien och Armenien. I Sverige riktar sig verksamheten till våra lokalföreningar och distrikt, medlemsorganisationer och andra särskilda målgrupper.

Kvalifikationer

  • Du innehar en relevant akademisk examen, gärna med samhällsvetenskap eller nationalekonomi som inriktning.
  • Du har flerårig erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete i programform innefattande bland annat ansökning, uppföljning, resultatredovisning samt ekonomisk administration och uppföljning.
  • Du har god kunskap om svenskt utvecklingssamarbete, i synnerhet genom civilsamhället.
  • Vidare har du goda kunskaper om Results Based Management, Rights Based Approach och Riskanalys.
  • Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska och det är också meriterande om du har kunskaper i franska.
  • Som person vill vi att du ska ha en god förmåga att leda och motivera medarbetare och team, både i Sverige och utomlands hos systerorganisationer.
  • Du bör vara väl insatt i Sidas och Forum Syds strategier och programfinansieringssystem, ha en dokumenterad erfarenhet av fältarbete och att söka och rapportera medel för utvecklingssamarbete.

Erfarenhet av arbete inom ideell organisation eller folkrörelse är meriterande. Personliga egenskaper vi värdesätter är förmåga att samarbeta över kulturgränser och förmåga att ta initiativ och driva processer framåt, samt flexibilitet och förståelse för svåra kontexter.

Svenska FN-förbundet erbjuder dig en spännande och utvecklande tjänst i en internationell och engagerad miljö. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Tjänsten är ett vikariat från augusti 2019 till och med juni 2020.

Frågor och ansökan

Välkommen med din ansökan innehållandes CV och personligt brev, så snart som möjligt, dock senast den 17 april 2019. Mejla din ansökan till jobb@fn.se. Skriv “internationell programansvarig” i mailets ämnesrad. Vi tillämpar löpande rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

För oss är din personliga integritet viktig. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och endast för ändamål som rör vår egen verksamhet. Läs mer om Svenska FN-förbundets hantering av personuppgifter.

Vid frågor kring tjänsten vänligen kontakta internationell programansvarig, Sophia Tuwesdotter, på telefon 0739 790 346, eller ansvarig chef, biträdande generalsekreterare Eva Rundgren Forsberg, telefon 08 462 25 88.