Vi söker en ny generalsekreterare!

Är du intresserad av att leda och utveckla en unik organisation som drivs av människor med stort engagemang för internationella frågor? Vill du ta över stafettpinnen och axla en ledarroll för att bidra till fred, utveckling, mänskliga rättigheter och de globala målen i Agenda 2030? Då kanske du är vår nya generalsekreterare!

Som generalsekreterare är du FN-förbundets högsta tjänsteperson och ansvarig för såväl verksamhet som personal inför förbundsstyrelsen. På kansliet, som är beläget på Södermalm i Stockholm, finns ett trettiotal medarbetare. Generalsekreteraren arbetsleder även chefer. Ditt uppdrag blir att ta över ledarskapet för den utvecklingsresa som påbörjats inom organisationen och att hitta vägar för att uppnå vår vision och våra uppsatta mål. I rollen ingår att främja medlemstillväxt, säkerställa en god ekonomi och att på olika sätt stärka Svenska FN-förbundet.

I rollen som generalsekreterare har du ett nära samarbete med FN-förbundets ordförande och styrelse. Du är tillsammans med kansliets personal, ansvarig för att förbundsstyrelsens verksamhetsprioriteringar och beslut genomförs. Generalsekreteraren har tillsammans med biträdande generalsekreterare en central roll i utvecklingen av verksamheten. Du har stor förmåga att engagera och motivera dina medarbetare och att leda och fördela det dagliga arbetet på kansliet.

Vi söker dig som dessutom är van vid att etablera, upprätthålla och utveckla relationer såväl internt som externt med regering, riksdag, myndigheter, andra organisationer och företag. Du är bekväm att tala inför folk och ibland även med media, men i första hand är det FN-förbundets ordförande som företräder organisationen utåt.

Generalsekreteraren är huvudansvarig för:

  • medarbetare och arbetsmiljö
  • förbundets ekonomiska förvaltning
  • utveckling av institutionell finansiering
  • att stärka förbundets position som påverkansaktör
  • att utveckla och stärka förbundet som folkrörelse

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av personalledning, verksamhetsplanering samt budget- och resultatansvar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av idéburen verksamhet, internationella frågor, bistånd och påverkansarbete.

Som person är du trygg i ditt chef- och ledarskap, är uthållig och har förmågan att prioritera och organisera. Du är kommunikativ och relationsskapande. Vidare motiveras du av att skapa möjligheter till förändring och förbättring.

Ansökan och frågor

Låter detta intressant? I denna rekrytering samarbetar vi med Novare. Välkommen med din ansökan via Novare senast den 31/1 2020. För mer information är du välkommen att kontakta Novare.