Trump vill använda minor igen!

Trump vill använda minor igen!

 

Va? Ska USA börja använda minor igen?

Ja, under 2020 godkände Trump-administrationen att USA:s styrkor åter skulle kunna använda personminor i konflikter världen över. Det är naturligtvis helt vansinnigt! Varje år skadas och dödas tusentals människor av minor eller explosiva lämningar. Sju av tio som skadas är civila. USA behövs i arbetet mot dessa vapen istället för att vara ett dåligt föredöme.

Hjälp oss sätta press på USA att efter Trump göra om och göra rätt!

SKRIV UNDER FÖR ATT STOPPA MINOR

Bäste ambassadör Howery,

Ottawafördraget mot personminor samlar i dagsläget 164 stater. USA är inte, främst med hänvisning till situationen på Koreahalvön, part till avtalet men har i över tjugo år ändå haft en restriktiv syn på personminor. USA har inte använt personminor sedan 1991, inte exporterat sådana sedan 1992 och inte producerat dessa vapen sedan 1997.

Jag hade hoppats att USA en dag skulle ta steget fullt ut och ansluta sig till Ottawafördraget. I stället har president Trump i år meddelat att USA:s tidigare hållning har avskaffats. Därmed finns också risk för att USA åter kommer att tillverka och använda personminor i militära insatser världen över.

En sådan utveckling vore oacceptabel. Därför ställer jag mig bakom kravet från Svenska FN-förbundet och den internationella kampanjen mot landminor om att USA måste återgå till sin tidigare, mer restriktiva, linje mot personminor. Jag uppmanar också USA att i nästa steg ansluta sig som statspart till Ottawafördraget mot personminor.

Minor USA

  • * Dessa fält är obligatoriska

    Genom att klicka på "skicka" accepterar jag FN-förbundets integritetspolicy och godkänner att FN-förbundet får hålla mig uppdaterad om namninsamlingen och andra kampanjer via e-post.

TACK!

Du är med och står upp för en minfri värld!

Vi fortsätter att arbeta för att USA ska förbjuda användningen av personminor och håller dig uppdaterad när vi lämnar in namninsamlingen.

Bli medlem

Dela upproret och hjälp oss bli fler.

7 av 10

av alla som drabbas av personminor är civila

Barn är

hälften av offren

164

Länder arbetar för en minfri värld

USA

Gör inte det

Skriv under för att ändra på det!

Visste du att...

… Svenska FN-förbundet är en del av den internationella kampanj mot landminor som belönades med Nobels fredspris 1997 för att ha drivit fram ett förbud mot personminor?

 

Om webbplatsen

Bakom webbplatsen står Svenska FN-förbundet. Vi är en ideell organisation och en svensk folkrörelse som arbetar för fred, hållbar utveckling och mänskliga rättigheter, samt ett starkare och bättre FN!

Vi engagerar oss mot minor och för att stoppa spridningen av minor och andra explosiva anordningar.