Välkommen till Helsingborgs FN-förening!

Projekt Patricia

Projekt Patricia är ett biståndsprojekt som en del FN-föreningar i Sverige driver, bl.a Helsingborgs FN-förening.

Patricia Fernando var en pensionerad lärare och folkhögskolerektor som jobbat ideellt i många år, först i slummen utanför Colombo, Sri Lankas huvudstad, sedan i byn Rawathawatte strax söder om Colombo. Tyvärr gick Patricia bort för ett par år sedan, men projektet drivs vidare av hennes man och tre av hennes fem barn.

Till exempel hjälper projektet bostadslösa bland fiskarbefolkningen med hus. Flickor som gått ut skolan blir hjälpta att få symaskiner, så att de med lönsömnad kan försörja sig och sina närmaste.

Barnen behöver skoluniform, böcker och mat. Inget av detta är gratis i Sri Lan-ka. De mest behövande familjerna får hjälp. Barn och vuxna gör hantverk – batikkort, broderade kort, små träsaker, förkläden, handdukar m m som vi säljer. Alla pengarna skickas oavkortat till Patricia-projektet.

Denna form av hjälp till självhjälp fungerar mycket bra. Volontärer och representanter från olika FN-föreningar har besökt Patricia-projektet och är imponerade.

Helsingborgs FN – förening stöttar Patricia projektet genom att sälja hantverken vid evenemang och tillställningar. Vill du köpa produkterna och stötta projektet?
Kontakta styrelsen för mer info.
Vill du hjälpa till genom att skänka pengar till projektet så är FN-föreningens bankgirokonto 318-5469. Märk insättningen med Projekt Patricia.

Tillsammans kan vi göra skillnad!