Välkommen till Helsingborgs FN-förening!

FN-föreningen anordnade klimatstrejk utanför Helsingborgs Rådhus.

Välkommen till Helsingborgs FN-förening!

Helsingborgs FN-förening är en del av den svenska FN-rörelsen och knuten till sfn_fo%cc%88rening_helsingborgsSvenska FN-förbundet. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. All verksamhet bygger på lokala och nära krafter, vi tänker globalt men handlar nära och lokalt. I vår rörelse levandegörs visioner. Idéer formas om hur internationellt samarbete kan främjas. Det är berikande på många sätt.

Här får du möjlighet att möta nya människor, lära dig mer om FN och internationella frågor, arbeta med insamlingsprojekt, påverka och framför allt bidra till det viktiga arbetet för en bättre värld.

Vi bedriver lokala projekt kopplade till Svenska FN-förbundets tre pelare mänskliga rättigheter, hållbar utveckling, fred och säkerhet. Vi anordnar också träffar för alla likasinnade FN-vänner varannan torsdag 19.30-21.00 med start uppstart för verksamhetsåret 1 april 2021. Under träffarna diskuterar vi omvärldsfrågor och fikar – ibland har vi externa föreläsare, kollar på dokumentärfilm, har podd-cirkel eller mini föredrag om ett intressant ämne som någon i gruppen håller, digitalt eller på Trädgårdsgatan 25 i centrala Helsingborg. Vi diskuterar även projektidéer och har särskilda projektgrupper.

Alla är välkomna! Just nu är de flesta aktiva medlemmarna mellan 16-25. Är du nyfiken på att bli en i gänget? Kontakta ordförande Embla Hägelmark på embla.hagelmark@gmail.com eller på tel 072 320 15 95. 

Följ våra sociala medier som är länkade via ikonerna nedan!

 

 

Klara, Fanny och Ellen i Helsingborgs stadspark under FN-dagen 24 oktober 2020.
Helsingborgs FN-förening under firandet av FN-dagen 24 oktober 2020.