Välkommen till Göteborgs FN-förening!

Projektavslutning på Internationella vattendagen

Göteborgs FN-förening har under verksamhetsåret 2011 haft som huvudprojekt att arbeta för att fler människor skall få tillgång till rent dricksvatten. Målet har varit att samla in medel till att gräva en brunn i Sydamerika samt öka folks medvetenhet om betydelsen av rent vatten.

Föreningen har uppmärksammat det hela genom att anordna tre föreläsningar à två tillfällen på temat vatten och på olika sätt försökt samla pengar för att uppnå en summa på 12000 kr till brunnen. Detta har främst skett genom bössinsamlingar och försäljning av julkort.
På den Internationella vattendagen den 22 mars hade vi projektavslutning för att formellt runda av det hela. Under kvällen fick gästerna ta del av två föreläsningar: Maxim Fris gav en kortare föreläsning om vattensituationen i världen och lämnade sedan över ordet till 2011 års vinnare av Svenska Juniorvattenpriset, Josefin Pettersson och Emma Högberg, som berättade om sin uppfinning Lagena. Det är en flaska gjord av miljövänlig majsplast som med hjälp av sin fyrkantiga och stapelbara modell kan transportera 78% mer vatten i varje last.

Sedan följde fika, mingel och försäljning av fina FN-prylar. Så var det dags att summera resultatet av våra ansträngningar. Spänningen var stor när vi i slutet av kvällen tömde den allra sista bössan – minsann att vi uppnått vårt mål! När alla kronor räknats samman kunde föreningens kassör Peter Walentin konstatera att vi fått ihop 12189 kr.

Nu ska summan överlämnas till Ankarstiftelsen som kommer se till att brunnen blir fysisk verklighet. Vi tackar alla som på något sätt bidragit och hjälpt till!

Loggan för Internationella vattendagen.

Maxim Fris föreläser om vattensituationen i världen.

Från vänster Klara Ljungberg (praktikant på regionkontoret i Göteborg), Josefin Pettersson och Emma Högberg (vinnare av Svenska Juniorvattenpriset 2011) samtAnnelie Börjesson (ordförande i Göteborgs FN-förening).

Kassör Peter Walentin räknar pengarna i projektets sista insamlingsbössa.